Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Slotoffensief: Hoezo Midden-Delfland Snelweg.nl?

4 augustus 2010. Het stiltegebied Midden-Delfland wordt bedreigd door plannen op rijksniveau. Eerst door de snelweg A4 Delft-Schiedam, waarvoor er momenteel een Ontwerp Tracébesluit ligt, daarna volgt wellicht de Blankenburgtunnel waarvoor de eerste plannen al klaar liggen en in de toekomst de mogelijkheid van een A24. Oftewel: Midden-Delfland wordt in de toekomst mogelijk doorkruist met snelwegen.

Of je nu voor weginfrastructuur bent of ertegen, geen mens wil onze broodnodige natuur en recreatie doelgericht beschadigen. Al jarenlang wordt geknokt om de kwaliteit van de natuur en recreatie in Midden- Delfland te behouden. En nu dreigt nog voordat het besluit genomen is om deze A4 aan te leggen, de volgende weg naar een Blankenburgtunnel en een eventuele A24 al in de pen te zitten.

Hoezo Midden-Delfland Snelweg?

Om dit doemscenario te voorkomen bundelen vele burgers en organisaties in een zwaan-kleef-aan actie hun krachten. Een van de vele activiteiten om aandacht te vragen van de politiek is via een website waarop het ongenoegen over deze ontwikkelingen in dit prachtige natuur&recreatiegebied Midden Delfland gesteund kan worden. Door het laten zien van vele steunbetuigingen wordt Den Haag misschien wel wakker en gaat hopelijk op zoek naar andere wegen met behoud van een mooi stukje Nederland.

Kijk op de website www.hoezomiddendelflandsnelweg.nl, schrijf geschiedenis en laat je naam achter! Laten we samen een kettingreactie op gang brengen en nodig minstens 5 mensen uit hetzelfde te doen.  

Deelnemende organisaties in deze zwaan-kleef-aan-actie tot nu toe zijn: Milieufederatie Zuid-Holland, Stichting StopRW19/A4, Stichting A4metVaart, KNNV afdeling Delfland.

Doemscenario A4 en Blankenbergtunnel in Midden-Delfland
Doemscenario A4 en Blankenbergtunnel in Midden-Delfland.

Meer informatie:

Bron: Diverse persberichten.

07 april 2024