Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Nieuwe website van het SuikerZoetFilmfestival online

Nog maar twee weken wachten en we kunnen allemaal weer gratis naar de film op bijzondere plekken in Schiedam Centrum. Het grootste en gezelligste gratis indoor filmfestival van Nederland zal dan plaatsvinden van 25 tot en met 28 november 2010. Dit jaar is het al de 6e editie. Op de website is nu al bijna de volledige lijst van films te zien, waar de bezoeker zich op kan verheugen.

Als altijd ligt de nadruk op feelgood films en melodrama, met dit jaar naast blockbusters, klassiekers en korte films, ook extra aandacht voor Duitse en Iraanse films. Dit jaar zijn er een aantal nieuwe filmlocaties bij gekomen, zoals de Korenbeurs en Ruimte in Beweging. Ook worden korte films gedraaid in enkele Schiedamse molens. En is er het tubefestival in samenwerking met bibliotheek Waterweg. Waarin Schiedammers zelf suikerzoet films kunnen insturen en kans maken op een vertoning tijdens het SuikerZoet Filmfestival.

Een voorproefje van het filmprogramma

Een voorpremière van 'Le Quattro Volte van Michelangelo Frammartino (2010)
Een oude herder slijt z'n laatste dagen in een rustig middeleeuws stadje dat zich hoog in de heuvels van Calabrië bevindt, in het uiterste zuiden van Italië. Hij hoedt geiten onder een hemel die velen al lang verlaten hebben. Hij is ziek en hij gelooft zijn redding te vinden in het stof dat hij verzamelt op de kerkvloer, dat hij dan elke dag in z'n water opdrinkt. Een nieuw geitje wordt geboren. We volgen de eerste stapjes van het dier, de eerste spelletjes, tot het sterk genoeg is om naar de weilanden te gaan.

SuikerZoetFilmfestival - 25-28 november 2010 Schiedam

'Wer Früher Stirbt ist Länger Tot' van Marcus H. Rosenmüller, Duitsland (2006).

De 11-jaar oude Sebastian leeft samen met zijn vader en broer Franz in een Beiers dorpje. Wanneer hij op een dag hoort dat zijn moeder is gestorven tijdens zijn geboorte, is hij er van overtuigd dat haar dood zijn schuld is geweest. Sebastian ziet zichzelf al voor het vagevuur staan en bedenkt twee mogelijke manieren om de hel te vermijden: een onsterfelijke rockster worden of een nieuwe vrouw vinden voor zijn vader.

SuikerZoetFilmfestival - 25-28 november 2010 Schiedam

'New York I love you' van Yvan Attal (2009)

Ode aan de stad New York in de traditie van PARIS, JE T'AIME. Verschillende regisseurs, waaronder Fatih Akin, Natalie Portman en Joshua Marston, kregen de opdracht een liefdesverhaal in de breedste betekenis van het woord te verzinnen en dat te filmen in niet meer dan twee dagen in één van de vele buurten van de stad.

SuikerZoetFilmfestival - 25-28 november 2010 Schiedam

'Leap Year' van Anand Tucker (2010)
'Leap Year' gaat over Anna (Amy Adams) die naar Dublin vliegt om daar haar vriendje Jeremy (Adam Scott) ten huwelijk te vragen. Helaas gooit het slechte weer roet in het eten en moet ze vertrouwen op de Ierse hoteleigenaar Declan (Matthew Goode) om haar te helpen.

SuikerZoetFilmfestival - 25-28 november 2010 Schiedam

'No One Knows About Persian Cats', Iran (2010) 
Twee jonge muzikanten, een man en een vrouw, worden vrijgelaten uit de gevangenis. Ze besluiten samen een band te vormen en zwerven door de onderwereld van het hedendaagse Teheran op zoek naar andere bandleden. Omdat de overheid hen verbiedt in Iran op te treden, bedenken ze een plan om te ontsnappen aan hun verboden bestaan en hun droom waar te
maken: optreden in Europa. Maar zonder geld of paspoort zla dat niet makkelijk zijn.

Houd de komende tijd de website in de gaten: www.suikerzoetfilmfestival.nl

Bron: Persbericht SuikerZoetFilmFestival 27 oktober 2010.


SuikerZoetFilmfestival 2010
Het grootste gratis indoor filmfestival van Nederland

Het grootste gratis indoor filmfestival van Nederland is het SuikerZoetFilmfestival in Schiedam. Dit bestbewaarde geheim van de festivalwereld vindt van 25 tot en met 28 november 2010 en kent alweer zijn 6e editie. Vier dagen lang wordt het publiek getrakteerd op mierzoete feel good films en bitterzoete melodrama's uit de hele wereld op meer dan 10 plekken in de binnenstad van Schiedam. Het SuikerZoetFilmfestival is niet alleen uniek doordat de films getoond worden in bijzondere locaties, zoals kerken en monumentale panden, ook is dit het enige festival dat zo uitgebreid aandacht besteed aan de genoemde genres.

Het programma biedt een grote mix van oude klassiekers, grote publieksfilms, arthouse films en wereldcinema. De films brengen bezoekers naar alle uithoeken van de wereld en naar alle vormen van geluk, vreugde en drama.

Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld naar Die Friseuse (Doris Dörrie, 2010). Een feelgoodfilm over een alleenstaande moeder die, na een telefonisch sollicitatiegesprek, lijkt aangenomen te zijn als manager in een kapperszaak. Aangekomen blijkt ze niet aan het "profiel" te voldoen. Kathi heeft echter letterlijk én figuurlijk een dikke huid, en laat het er niet bij zitten. Lila, Lila (Alain Gsponer, 2009) is niet in Nederland uitgebracht, maar wel te zien tijdens het SuikerZoetFilmfestival. David vindt een manuscript bij zijn werk als kelner op een eettafeltje en geeft het werk als de zijne uit om het hart van de mooie Marie te veroveren. Het wordt een bestseller. Een zekere Jacky meldt zich met de opmerking dat hij de echte schrijver is...

Ook zijn er heerlijke cliché films te zien in Schiedam, zoals de romantische film Valentine's Day (Gary Marshall, 2009) met een sterrencast. Waar vele romantische en liefdesverhalen door elkaar lopen en Valentijnsdag de bindende factor lijkt. Maar ook La Tête en Friche (Jean Becker, 2010), Eat Pray Love (Ryan Murphy, 2010) en Johan Primero (Johan Kramer, 2010) zijn onvervalste feelgood movies met een suikerzoete rand.

Die Friseuse

Tijdens het SuikerZoetFilmfestival staan niet alleen de films centraal, maar ook de beleving. Daarom vindt het festival plaats op bijzondere locaties. In vier dagen tijd worden er meer dan zestig films gedraaid in het karakteristieke centrum van Schiedam. De Grote- of St. Janskerk, Korenbeurs en de Oud-Katholieke kerk zijn bijzondere monumenten die een unieke entourage voor de films opleveren.

Johan Primero

Daarnaast worden in Galerie Jabelle en Filmhuis Schiedam juist in huiselijke sfeer films vertoond. De drie molens geven als locatie een extra dimensie aan het festival. Hier kunnen bezoekers genieten van korte films. Ook bieden de molens onderdak een You Tube filmpjes van Schiedammers, die ondersteund door de bibliotheek in Schiedam zelf suikerzoete filmpjes gemaakt hebben. Films ondersteund met live muziek of een wijnproeverij maken de beleving van dit weekend compleet.

Hou voor meer informatie de website in de gaten: www.suikerzoetfilmfestival.nl; Deze website krijgt in oktober een restyling.

Bron: Persbericht SuikerZoetFilmFestival 27 september 2010.

07 april 2024