Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Teller schiet over de 1000

23 augustus 2010. Afgelopen weekend tekenden ruim 150 bezoekers de website www.hoezomiddendelflandsnelweg.nl om hun steun te betuigen. Daarmee steeg het aantal tot 1225. En het eind is nog lang niet in zicht.

De website, die sinds 20 juli in de lucht is, wil een slotoffensief op gang brengen vóór het behoud van het stiltegebied Midden-Delfland. Hiermee wordt stelling genomen tegen de manier waarop demissionair minister Eurlings de A4 wil aanleggen. Want nog steeds kun je ‘m dan horen, zien en ruiken. Bovendien erkent Rijkswaterstaat zelf dat het file-probleem er niet mee opgelost wordt. Maar het gaat al lang niet meer alléén over de A4 door Midden-Delfland. Ook de plannen voor een tweede tunnel onder de Nieuwe Waterweg, de Blankenburgtunnel, liggen klaar. Die sluit tussen Schiedam en Maasluis aan op de A20. En zal daarna bijna logischerwijs doorgetrokken worden naar de A4. Zo komt Midden-Delfland, als het laatste stukje recreatiegebied in deze regio, vol te liggen met asfalt.

De organisaties achter de website zien nog een laatste kans om deze rampzalige plannen te voorkomen. Zij roepen iedereen in de regio op om massaal op de website te tekenen vóór het behoud van Midden-Delfland. Het is nu of nooit meer.

Teller over de 1000 - Hoezo Midden-delfland snel weg?

Bron: Persbericht coördinatieteam 'Hoezo Midden-Delfland snelweg?' 23 augustus 2010

07 april 2024