Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Samenwerkende recreatieondernemers zetten Midden-Delfland op de kaart

De samenwerking tussen kleinschalige ondernemers op het gebied van recreatie, cultuur, natuur en landelijk logeren heeft geleid tot nieuwe arrangementen en activiteiten die in Midden-Delfland ondernomen kunnen worden. Deze staan vermeld in de brochure 'Arrangementen Midden in het Delfland' en de brochure 'Landelijk Logeren in Midden-Delfland'.

Met mooie namen als het Druivenommetje, Pontje Honingzoet en Schuitje varen, theetje drinken worden de arrangementen van Midden in het Delfland aangeduid. De activiteit is altijd een samenwerking tussen twee of meer ondernemers en zorgt ervoor dat je op een bijzondere manier kunt genieten van de landelijke omgeving van Midden-Delfland. In de brochure Landelijk Logeren staat een overzicht van de overnachtingsmogelijkheden in de rustieke omgeving van Midden-Delfland en met uitzicht op de weilanden, koeien, sloten en knotwilgen.

Samenwerking

De betrokken recreatieondernemers zijn allen kleinschalige bedrijven in de regio Midden-Delfland. Zij zijn van mening dat je sterker bent door met elkaar samen te werken en afstemming te zoeken dan de concurrentie met elkaar aan te gaan. Stichting Groen Goud faciliteert de ondernemers in de samenwerking door het inrichten van ondernemersplatforms waarin de kansen van recreatie op de gebieden logeren, streekproducten, arrangementen en watersport zo optimaal worden benut. Hierdoor is het mogelijk ervaringen uit te wisselen, nieuwe initiatieven te ontwikkelen en gezamenlijk knelpunten aan te pakken.
De brochures zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Stichting Groen Goud, de gemeente Midden-Delfland en het Promotieplatform Midden-Delfland.

Recreatie op de kaart - 6 juli 2010
Foto: Wethouder Christiaan van der Kamp overhandigt nieuwe recreatiebrochure aan Maarten Hoogendam van logeeraccommodatie 'Aan de Kwakel'. In het midden Jolanda Robinson-Kuilboer, projectmanager Groen Goud.

Groen Goud

Groen Goud stimuleert de gebiedseconomie binnen de kaders van de Gebiedsvisie 2025. De activiteiten van Groen Goud worden mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Midden-Delfland, de provincie Zuid-Holland en het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.groengoud.nl of contact opnemen met de projectmanager Jolanda Robinson- Kuilboer; jrobinson@groengoud.nl.

Bron: Persbericht Groen Goud 6 juli 2010.

07 april 2024