Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Nieuwe verkaveling Maaslandse Dam; nu ook woonkavels beschikbaar!

Op 11 december 2012 heeft de gemeenteraad van de gemeente Midden-Delfland ingestemd met het nieuwe plan voor de Maaslandse Dam aan de Oostgaag in Maasland.

In het nieuwe plan Maaslandse Dam zijn verschillende soorten woonkavels beschikbaar. Zo zijn er woningen in het lint langs de Oostgaag of aan de meent, maar een woning bouwen op een eigen eiland is ook mogelijk! Voor initiatieven die bijdragen aan het gastvrije en landschappelijke karakter van de Maaslandse Dam blijft het mogelijk om kleinschalige bedrijvigheid te starten.

Binnenkort is op www.maaslandsedam.nl meer informatie te vinden over de kavelgroottes, de kosten van elk kavel en de bouwmogelijkheden. Mensen die graag als eerste het kavel van hun voorkeur willen kiezen, kunnen alvast een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken. Neem contact op via info@maaslandsedam.nl.

Planwijziging

Op 27 september 2011 was gestart met de verkoop van kavels op de Maaslandse Dam binnen het Warmoezerijconcept; een combinatie van wonen en werken op elk kavel. Na een jaar verkooptijd bleek echter dat de verwachting dat het plan binnen 3 jaar verkocht zou zijn, te optimistisch was. Om die reden is het plan gewijzigd. Het nieuwe plan Maaslandse Dam biedt veel meer variatie en de vrijheid om alleen te wonen op de kavels. De verwachting is dat het nieuwe plan meer kansen biedt voor mensen die graag in dit unieke gebied willen wonen.

Bron: Persbericht gemeente Midden-Delfland 18 december 2012.


Plan voor de 1e kamer van de Maaslandse Dam

9 november 2010. Wethouder Christiaan van der Kamp kreeg vandaag een plan voor de inrichting en gebruik van de 1e kamer van de Maaslandse Dam uitgereikt door een aantal ondernemers, die daar, liefst zo snel mogelijk, aan de slag willen. Het gebied tussen de vroegere trambaan, nu fietspad, en de Oostgaag was vroeger een glastuinbouwgebied. Met overheidssteun kon het glas worden opgeruimd. Het gemeentebestuur van Midden-Delfland stuurt nog dit jaar een concept voorontwerp voor een nieuw bestemmingsplan naar de gemeenteraad en hogere overheden.

De wethouder zei bijzonder blij te zijn met het plan: het maakt een mogelijke invulling heel concreet. Het gebied van de Maaslandse Dam wordt onderverdeeld in 11 kamers, waarin afhankelijk van de grootte één tot vier initiatieven kunnen worden gerealiseerd. De initiatieven moeten passen binnen het beeldkwaliteitsplan. De vorm van het plan met kamers binnen een groen casco met bomen wordt omschreven als een ‘Warmoezerij’. Het is dus zeker niet de bedoeling er een villawijk te bouwen!

De gemeente Midden-Delfland heeft de stichting Groen Goud gevraagd ondernemers te zoeken die willen participeren in het plan en een 'pilot' op te zetten als voorbeeld. Het plan voor deze 1e kamer is het resultaat, neergelegd in een duidelijke folder.

Plan voor de 1e kamer van de Maaslandse Dam
Plan voor de 1e kamer van de Maaslandse Dam

Met de '1e kamer' wordt het meest noordoostelijke deel van de Maaslandse Dam bedoeld, nabij de Kwakelweg en tegenover Boerderij Camping Hoeve Bouwlust (links op de foto hieronder)...

Volgens het gepresenteerde plan zullen drie organisaties werkzaam zijn, namelijk: Zorgboerderij 'Au Boulot', plattelandswinkel Boerenbont en The Tapestry Shop. In het plan wordt de zorgboerderij gezien als spin in het web waarmee alle activiteiten in en rond de kamer verbonden worden met producten en diensten. Er komt een assortiment van streekproducten, patisserie, bakwerk, picknickmanden, high tea's, workshops en meer. De vormgeving wordt gekenmerkt door veel groene, openbare ruimte. Een moestuin en boomgaard zijn onderdeel van het plan. De folder toont met twee kaartjes de ruimtelijke opzet en de samenwerkingsverbanden tussen de organisaties.

Plan voor de 1e kamer van de Maaslandse Dam
De 1e kamer bijna opgeruimd, februari 2008.

Plan voor de 1e kamer van de Maaslandse Dam

Met dit concrete plan kunnen alle betrokken besturen in Midden-Delfland en Den Haag, sponsors van de 'Glas voor Gras' regeling, aan de slag. Met medewerking van betrokken partijen en het nieuwe bestemmingsplan zou het mogelijk moeten zijn de invulling van de Maaslandse Dam een stap verder te brengen. Het grote lobbyen is dus nu begonnen!

Meer informatie:

06 april 2024