Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Huiskamerrestaurant Indigo in Schipluiden

2 januari 2010. Het nieuwe jaar begint goed met de opening van een nieuw restaurant in de dorpskern van Schipluiden. Aan de Singel 6 is nu het huiskamerrestaurant Indigo gevestigd.

Gereformeerde De in 1895 gebouwde kerk van Schipluiden, werd eerst in 1955 verbouwd tot de DIGO garage, waar enkele jaren geleden nog landbouwtrekkers werden gerepareerd. De familie Post verbouwde het pand tot een sfeervolle ontmoetingsplaats en het huiskamerrestaurant Indigo. Open: woensdag t/m maandag 10.00-22.00 uur.

Met de sluiting van de Koolekit, later Aan 't Kaatje, waren Schipluidenaren lange tijd aangewezen op Den Hoorn, Op Hodenpijl of Delft voor een makkelijke maaltijd buitenshuis. Het restaurant Indigo gaat deze leegte zeker invullen. Binnen is plaats voor vijftig personen, en bij goed weer op het terras nog eens voor twintig personen.

Indigo Huiskamerrestaurant Schipluiden

Achterin het restaurant is een huiskamer met 'familietafel' ingericht, waar men dagelijks (behalve dinsdag) kan 'eten wat de pot schaft' voor slechts 10 euro. Uiteraard kan men ook op andere tijden een drankje en een hapje gebruiken van de kaart. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van verse en biologische producten. Als men de sfeervolle ruimte binnenkomt herinnert nog weinig aan de vorige functies van het gebouw.

Alleen de half gebogen ramen suggereren dat hier vroeger wellicht een kerk was. Een nieuw balkon vormt het plafond boven de huiskamer met familietafel. De open keuken verhoogt de gemoedelijke sfeer.

Indigo heeft twee ingangen. De hoofdingang is (uiteraard) aan de Singel, waar ook het terras is aan de Gaag. Maar, om overlast voor bewoners en weggebruikers van de smalle Singel te voorkomen, worden automobilisten en fietsers gevraagd aan de achterkant hun voertuig te parkeren, en daar de achteringang te nemen. Bij de restauratie van het gebouw hebben veel gebruikte materialen een nieuwe functie gekregen. Dit is bijvoorbeeld goed te zien aan de metalen pilaren van het balkon en het gebruikte hout. Ook voor de inrichting van het restaurant is voornamelijk gebruik gemaakt van de Kringloop.

Indigo Huiskamerrestaurant Schipluiden

De opening van Indigo op 2 januari werd uiteraard meteen aangegrepen om elkaar goede wensen voor het nieuwe jaar te wensen. Dirk en Tilly Post, eigenaars en initiatiefnemers, namen de vele felicitaties en goede wensen voor Indigo in ontvangst. Onder het genot van een drankje en hapje bleef het nog lang gezellig.

Meer informatie: Indigo Huiskamerrestaurant, Singel 6, 2636 CS Schipluiden, 015-3805787,
www.indigo-uiteten.nl
Open: 10.00-22.00 uur. Dinsdags gesloten.

Indigo Huiskamerrestaurant Schipluiden

Indigo Huiskamerrestaurant Schipluiden

08 april 2024