Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Magic Sint Caecilia in Prinsenhof

27 maart 2010. Twee orkesten met de naam van de patroonheilige voor muzikanten, Sint Cecilia, gaven een een prachtige concert in de Van der Mandelezaal in Museum Het Prinsenhof in Delft. Sint Caecilia uit Schipluiden bracht de magie mee uit o.a. de 'Lord of the Rings', het spookhuis van de Efteling (Dance Macabre) en 'Harry Potter'. Sint Cecilia uit Princenhage nam de luisteraars mee met een spetterend muzikaal bezoek aan Groot Brittanië. Beide orkesten stonden onder leiding van dirigent Geert Schrijvers.

De Van der Mandelezaal van Museum Het Prinsenhof

De grote binnenplaats van Het Prinsenhof is in 1996 overdekt met een glazen dak, met aan de kapelzijde een hoge glazen wand. De zaal bezit een opvallend natuurlijke akoestiek, die men niet zou verwachten in een zaal met zoveel 'harde wanden', vloer en plafond. Een aantal strategische opgehangen panelen en een vrijwel volle zaal zorgden voor een sprankelende en evenwichtige klankkleur. De wat spaarzame maar wel sfeervolle verlichting zorgde dat er naast de klanken ook voor het oog een en ander te beleven viel.

Harmonie Sint Cecilia Princenhage

Museum Het Prinsenhof Delft, de Oude kerk op de achtergrond

Magic Sint Caecilia Schipluiden en Britain Sint Cecilia Princenhage

Op zaterdagavond 27 maart 2010 verzorgt Harmonie Sint Caecilia Schipluiden een magisch concert in Museum het Prinsenhof in Delft. Het concert vindt plaats in de Van der Mandelezaal van museum Het Prinsenhof. Vanuit deze prachtige zaal heeft u spectaculair uitzicht op de feeëriek verlichte Oude Kerk.

De harmonie Sint Caecilia Schipluiden neemt u mee op een sprookjesachtige reis langs Gandalf, dat geïnspireerd is op de Lord of the Rings. We brengen een bezoek aan het betoverde eiland van Alfred Reed. Na nog wat omzwervingen komen we aan bij een begraafplaats met de bekende Danse Macabre van Saint-Saëns, waaraan een solovioliste en ook een harpiste meedoen. We eindigen de reis op de filmset van Harry Potter.

Great Britains

Na de pauze zal Harmonie St. Cecilia uit Princenhage voor u optreden. Ook dit orkest staat onder directie van Geert Schrijvers, en met hen brengen we een bezoek aan The Great Britains. Zij zullen u 4 prachtige werken laten horen. Ze beginnen met Elgars bekende Pomp & Circumstance. Daarna gaan zij langs Uranus (uit "the planets") van Holst. Tot slot hoort u Molly on the Shore en Lincolnshire Posy van Grainger.

We begroeten u graag voor dit fantastische concert op zaterdagavond 27 maart om 20.15 uur bij Museum Het Prinsenhof, Sint Agathaplein 1, Delft.

Magic Sint Caecilia - 27 maart 2010

Entreekaartjes zijn voor € 7,50 te koop aan de kassa van het museum op di - zo van 11.00 tot 17.00 uur en op de avond van het concert zelf. De zaal gaat open om 19.30 uur.
Ingang: Museum Het Prinsenhof, Agathaplein 1, Delft.

07 april 2024