Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Verkiezingsuitslag gemeente Midden-Delfland

3 maart 2010. De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van de gemeente Midden-Delfland werden via de NOS website om 23.16 uur bekend gemaakt. Bij een opkomstpercentage dat slechts 2 procent minder was dan in 2006 geeft de afbeelding van de NOS duidelijk de nieuwe verhoudingen weer:


Bron: www.nos.nl/nederlandkiest/


Verkiezingsdebat in de Dorpshoeve

23 februari 2010. De Dorpshoeve stroomde tegen acht uur in de avond redelijk vol met politiek geïnteresseerd publiek. Op het podium zes gereserveerde plaatsen voor de lijsttrekkers. Op het programma stonden de onderwerpen: Wonen, Sport, Jeugd, Gebied, Ouderen en Gezondheid, Verkeer, Ondernemen. Elk onderwerp werd door een ervaringsdeskundige ingeleid, en gevolgd door een vraag aan de zes partijvertegenwoordigers.

Verkiezingsdebat Midden-Delfland - 23 februari 2010

Burgemeester Rodenburg opende het verkiezingsdebat met de wens voor een nuttige avond. De aanwezige lijsttrekkers waren Elly de Jong (PvdA), Nees Pelikaan (PEP MD), Kees van der Vaart (CDA), Ed Roeling (Mijn Partij), Jan Paul van Staalduinen (VVD) en Pia van oord (OGP, ingevallen voor Roy Ringeling). Na een voorstelronde van de zes partijen werden één voor één de onderwerpen ingeleid en mochten de partijvertegenwoordigers de visie van de partij verkondigen. Uiteraard mocht het publiek ook deelnemen aan de discussie. De gesprekleidster Simone van Geest, die met redelijk strakke hand het debat leidde, adviseerde de aanwezigen goed te luisteren naar de uitspraken van de verschillende partijen. Je verwacht toch dat ook ná de verkiezingen aan de gedane uitspraken wordt vastgehouden. Buitenbeentje Nees Pelikaan, van de eenmanspartij PEP, zorgde af en toe voor een vrolijke noot, maar of dat goed is voor een raadszetel? Zelf meent hij van niet.

Een verslag van het verkiezingsdebat is te vinden bij de Midden-Delfland Schakel.

Voor wie de keuze nog niet heeft kunnen maken is er donderdag a.s. nog de gelegenheid om in 't Praethuys kennis te maken met de politieke partijen van Midden-Delfland. Veel succes met de stemkeuze op 3 maart a.s.

Verkiezingsdebat Midden-Delfland - 23 februari 2010

Verkiezingsdebat Midden-Delfland - 23 februari 2010

Verkiezingsdebat Midden-Delfland - 23 februari 2010


Verkiezingsdebat op 23 februari in De Dorpshoeve

Op dinsdag 23 februari organiseren de politieke partijen van Midden-Delfland een verkiezingsdebat over maatschappelijke onderwerpen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010.

Aan de gemeenteraadsverkiezingen 2010 doen de volgende zes partijen mee:

  1. Christen Democratisch Appèl (CDA)

  2. OGP Midden-Delfland

  3. VVD

  4. Mijn Partij

  5. Partij van de Arbeid (P.v.d.A.)

  6. Partij voor Europese Politiek (PEP)

De huidige gemeenteraad van Midden-Delfland kent 17 leden. In de huidige gemeenteraad hebben de volgende partijen zitting: CDA: 7 leden, OGP: 4, VVD: 3, Mijn Partij: 2 en Fractie De Jong (wordt PvdA): 1, PEP is een nieuwe partij.

Verkiezingen Midden-Delfland - 3 maart 2010

Verkiezingsdebat in De Dorpshoeve

De verkiezingskrant die op 18 februari huis-aan-huis in Midden-Delfland in de bus viel bevat al veel informatie over de zes deelnemende partijen. Of hiermee de keuze makkelijker is geworden valt te bezien. De kandidaat raadsleden horen spreken tijdens het verkiezingsdebat kan veel extra informatie opleveren. Onder de discussiepunten zullen ongetwijfeld zijn: het nieuwe gemeentehuis, het centrumplan Den Hoorn, de verkeerssituatie in de kernen. Midden-Delfland.net sluit zich graag aan bij het advies van de voorzitter van de Midden-Delfland Vereniging, Ben van de Velde: "Kies in ieder geval voor Midden-Delfland!".

Op de agenda van het verkiezingsdebat staan in ieder geval de volgende onderwerpen:

Wonen, Sport, Jeugd, Gebied, Ouderen en Gezondheid, Verkeer, Ondernemen.

Verschillende organisaties en verenigingen uit Midden-Delfland zijn persoonlijk uitgenodigd om hun onderwerp onder de aandacht te brengen. Vervolgens geven zij de politieke partijen een vraag mee waarover de partijen hun standpunt kunnen geven. Ook is er ruimte voor discussie met het publiek.

Vanaf 19.30 uur is iedereen van harte welkom in De Dorpshoeve in Schipluiden. Het debat begint om 20.00 uur.

Kom op 23 februari naar het verkiezingsdebat en bepaal welke politieke partij jouw stem krijgt op 3 maart!

3 maart gemeenteraadsverkiezingen

Alle informatie over de gemeenteraadsverkiezingen Midden-Delfland staat te lezen op de website van de gemeente.

Bron: Gemeente Midden-Delfland website.

07 april 2024