Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

'Beleef Boerol' - 26 juni 2010

7 juni 2010. Het is warm in ons redactielokaal op de boerderij. De staldeuren staan wijd open en zo kijken we over de prachtige weidevelden en dromen alweer over Boerol. Over 3 weken is het zover, de 26e juni tussen 10.00 uur en 18.00 uur. Hieronder het laatste nieuws.

Boerol-algemeen

Cultuur en landschap komen samen op Boerol, het verrassendste festival in onze regio. Boerol is een hele dag vol met heel veel aansprekende cultuur, gesitueerd in en rondom de monumentale boerderij van de familie Den Hoed nabij 't Woudt. Binnen dat mooiste agrarische decor kan er op zaterdag 26 juni tussen 10.00 uur en 18.00 uur worden genoten van een verfrissende combinatie van theater, muziek, beeldende kunsten, straattheater, toneel, film, land-art, poëzie, en nog veel meer. Boerol bezoeken is jezelf laten verrassen; met op de meest bijzondere plekken, de meest bijzondere acts. En dat nog gratis ook. Genietend van de echte boerenlunch, kijkend, luisterend, zittend in het gras … de slogan is niet voor niets 'Beleef Boerol!'

Hieronder vind je de laatste nieuwsfeiten. Voor eerdere nieuwsfeiten en een overzicht van het programma, zie www.boerol.nl 

 • Alles voor Elkaar uit Delft verzorgt kleinschalige culturele amateur evenementen, zoals toneelvoorstellingen, kleinkunstvoorstellingen, straattheater en exposities. Noreen Broeren en Minka de Graaf spelen op Boerol een dialoog in de stal: waarbij twee zussen hun moeder op zolder hebben opgesloten. Waar lokatie-theater, gespeeld in de stal onder het luik naar de zolder...
 • Wilco Botermans; lang is er gezocht, maar hij is nu dan toch gevonden; een volwaardige Nederlandse bespeler van de Theremin, een bijzonder soort elektronisch zingende zaag. Op Boerol neemt hij zelfs een begeleidende zangeres mee; een waar experiment in de polder.
 • Dichters; opnieuw maken enkele streekdichters hun opwachting; Marcel Koeleman en Emiel van Winden zullen opnieuw van zich doen spreken. Ook Egbert Hovenkamp en Ria Nederpel zullen op een bijzondere lokatie voordragen uit eigen werk.
 • Land-art; vanuit de hoek van de land-art klinken weer bijzondere geluiden. Zo wordt er gesproken over een elastiekenbank ('de mens zit nooit stil'), auto's die in het landschap verdwijnen ('…. weg met alle lawaai!'), een stoeltrein ('de mens zit nooit stil'). Zelfs kabouter en kippen schijnen niet meer te ontkomen aan onze audiovisuele overload. Daarnaast lijkt de beproefde samenwerking met de leerlingen van het Lentiz College in Maasland ook dit jaar weer vruchtbaar te worden.
 • Boerol-koeien; de 30 oranje Boerol-koeien hebben zich de afgelopen weken door heel de regio verspreid, maar vanaf dit weekend zullen ze - als mooie land-art - de weide naast het Boerol-terrein begrazen.
 • Alles voor elkaar; een toneelgroep die geboekt is, maar details zijn mij nog niet bekend.
 • Videokunsten zijn er ook dit jaar. Kim Schonewille, afgestudeerd aan de kunstacademie, zal bijzondere documentaires en videokunst laten zien.
 • Beeldende kunsten; nog steeds geen witte rook vanuit de afdeling 'beeldende kunsten'. 'In ver gevorderde onderhandelingen met enkele kunstenaars' is het enige dat ze me konden vertellen, maar goed komen doet het in de stal.
 • Opening; een hele bijzondere opener in het Boerol-veld; het voltallige smartlappenkoor de Westlanders zal aantreden bij de opening van Boerol om 10.00 uur.

Hartelijke groet vanuit het Boerol-redactie-lokaal

Bron: Nieuwsbrief 7 juni 2010


'Beleef Boerol' - 26 juni 2010

Cultuur en landschap komen samen op Boerol, het verrassendste festival in onze regio. Boerol is een hele dag vol met heel veel aansprekende cultuur, gesitueerd in en rondom de monumentale boerderij van de familie Den Hoed nabij 't Woudt. Binnen dat mooiste agrarische decor kan er op zaterdag 26 juni tussen 10.00 uur en 18.00 uur worden genoten van een verfrissende combinatie van theater, muziek, beeldende kunsten, straattheater, toneel, film, land-art, poëzie, en nog veel meer. Boerol bezoeken is jezelf laten verrassen; met op de meest bijzondere plekken, de meest bijzondere acts. En dat nog gratis ook. Genietend van de echte boerenlunch, kijkend, luisterend, zittend in het gras … de slogan is niet voor niets 'Beleef Boerol!'

Grazende Boerol koeien

Waar vorig jaar blikvangende 'blauwe bomen' langs de provinciale weg (naast de Boerol locatie) te zien waren, zijn het dit jaar rode grazende koeien als markante Boerol landmark. En niet geheel toevallig blijken deze koeien ook nogal eens buiten de Boerol-wei te grazen. Zo zijn ze al op diverse plaatsen in Delft en in Westland gesignaleerd (zie foto hieronder bij kruispunt Westerlee).

Boerol koeien bij Schipluiden

Programmering

 • Vorig keer maakten we muzikaal al melding van de Belgische Tom Pintens, het Amsterdamse Channah en regioband Tracin' Tracey. Nu is er veel meer te melden.
 • De invulling van de singer songwriters is definitief; de Westlandse Dann (Gert Jan Danneberg www.myspace.com/dannsings, Fabian Schrama uit Voorburg (www.myspace.com/fabianmusica) en Esther Engelhard uit Amsterdam (www.myspace.com/estherengelhard) geven acte de presence.
 • Extra bands namen; The Daddy Long Legs (Utrechtse band bestaande uit 5 dames a la the Breeders), Tate Gallery (Westlandse band met surf verleden) en The Burlesco 4 (saxofoon kwartet)
 • Vorig keer maakten we naar theater al melding van Kim van Zeben en De Andersons.
 • Daar is nu aan toe te voegen; het Westlandse Epicentrum toneel, Theatergroep Wilde Spinazie (www.wildespinazie.nl) en Gelukkige kaplaarzen (Mirjam Leenhouts - www.gelukkigekaplaarzen.nl)
 • De namen van de beeldende kunstenaars worden heel binnenkort bekend gemaakt
 • Ook Boerol-culinair zal weer van zich doen spreken, met een heerlijke lunch van louter streekproducten. Op veler verzoek staat zelfs het broodje Boerol weer op de kaart, naast heerlijke taarten en verse courgettesoep.

Nieuwe website

De laatste schroeven worden nog aangedraaid en een stukje steiger moet nog verwijderd worden, maar de nieuwe website is in de lucht en laat de nieuwe Boerol-huisstijl zien. Zie www.boerol.nl en volg de site, hyves en ook twitter voor de laatste Boerol-berichten.

Poster en flyers

De Boerol-posters en flyers zijn gereed. De poster vind je hieronder. Heb je een mooie locatie om de poster te plakken of als je al je vrienden en familie wil flyeren over Boerol, stuur dan een e-mailtje naar info@boerol.nl en de posters en flyers komen je tegemoet.

Bron: Nieuwsbrief 25 mei 2010


Voorbereidingen voor Boerol in volle gang

Op 26 juni van 10.00 uur tot 18.00 uur gaat het weer gebeuren; cultuur in en rondom de monumentale boerderij van de familie Den Hoed nabij 't Woudt. Het is de derde editie van Boerol. Het eerste jaar waren er 1.300 bezoekers, vorig jaar waren het er 2.500 en unaniem waren ze lovend over die verrassende combinatie van theater, muziek, beeldende kunsten, straattheater, toneel, film, land-art, poëzie en nog veel meer. Dit jaar zal het er allemaal weer zijn en we staan op eigen benen. De koppeling met de Midden Delflanddag is er namelijk niet meer en daarom zeggen we; zeg het voort, zeg het voort! 

Met deze korte digitale update geven we je graag een eerste kijkje in de keuken die Boerol-voorbereidingen heet. Hieronder wat Boerol nieuws:

 • De tijden van Boerol zijn iets uitgebreid. Het programma loopt nu van 10.00 tot 18.00 uur.
 • De geheel nieuwe website www.boerol.nl is over twee weken in de lucht, met nog veel meer informatie.
 • Dit is het jaar van de Oranje Boerol-koeien. Nee, dat heeft niets met het voetbal te maken. Wel zijn het bijzondere Boerol-eyecatchers die de komende periode in Midden-Delfland, Westland en Delft zullen opduiken. Publicitair zullen er dit jaar ook prachtige Boerol-posters en flyers beschikbaar komen.
 • De kracht van Boerol is volgens ons toch de combinatie van verrassende cultuur op de aansprekende lokatie. Het verrast kunnen worden blijft bovenaan staan. Door goede sponsors (Rabobank, gemeente Midden Delfland, Fonds1818, Loswal de Bonnen en LCB) kunnen we het festival gelukkig gratis houden.
 • Muzikaal zijn op dit moment te melden; Tom Pintens (Belgische gitarist en zanger, in het clubcircuit behoorlijk bekend van Zita Zwoon en Moondag JR), enkele singer-songwriters (waaronder Gert-Jan Daneberg uit onze regio), klassiek (een kwartet en ook Anneke Vreugdenhil denkt weer na over een invulling), Channah  www.myspace.com/channahmusic), Tracin' Tracey (www.myspace.com/tracintracy).
 • Vanuit de Theater-hoek is tot nu te melden; Kim van Zeben (In haar solodebuut "Roest" worstelen Kim en haar personages op een komische, muzikale manier met de eindigheid van hun bestaan. In het voorjaar van 2010 staat zij met van Houts en de Ket in de avondvullende cabaretvoorstelling "Van hunebed tot hyves". Te zien in het hele land) en De Andersons (www.impresariaatwillem.nl/artiesten/de_andersons.  Anna speelde met Herman van Veen in de familievoorstelling 'Verboden te lachen'. In de afgelopen 3 jaar zongen ze o.a. met Raf Walschaerts (Kommil Foo) en Gerard van Maasakkers in hommages aan Bram Vermeulen, Willem Wilmink en George Brassens. Ook maakten ze deel uit van de theaterproductie 'Het Vreemdelingenlegioen' in regie van Minou Bosua (Bloeiende Maagden)

Wat zouden we al graag meer vertellen, iets over de uiterst verrassende land-art, over de gecontracteerde kunstenaars voor de expositie, over een nieuwe samenwerking met het Lentiz college, over een mogelijke samenwerking met de Molendag, over dichters, over film-kunstenaars .... maar we hebben beloofd om het spannend te houden. Houd de berichten de komende weken in de gaten.

Zet 'm in ieder geval in je agenda; Beleef Boerol, 26 juni van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Tenslotte nog een oproep; mocht je zin hebben om mee te helpen aan de voorbereiding van Boerol of om op de dag zelf iets te doen, dan kun je dit doorgeven aan Marjolein Poot; info@Boerol.nl. 

Bron: Boerol nieuws 5 mei 2010.

Boerol 2010 en rode koeien - 26 juni 2010

De vorige edities van Boerol waren tijdens de Midden-Delfland dagen van 2009 en 2008

08 april 2024