Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Chinees Nieuwjaar met Tineke van Gils in de Dorpshoeve

Op 14 februari, de dag van het Chinese Nieuwjaar, zal Tineke van Gils in de Dorpshoeve van Schipluiden een unieke China-presentatie houden. 2010 wordt het jaar van de tijger. Tineke's tijgertheepotten staan inmiddels in een expositie in Shanghai. In 2008 was Tineke op uitnodiging in Shanghai en Jingdezhen de stad die voor het Delftsblauw belangrijk is. Eind 2009 verbleef zij op uitnodiging vier weken in Dehua, de stad van het wereldberoemde blanc de Chine. Zij hield er de openingsspeech bij een centrum voor buitenlandse kunstenaars.

Tineke werkte er een paar weken naast de put waarin ossen de lokale klei kneden, in een gebied waar miljoenen theepotten nog worden gestookt in eeuwenoude drakenovens.

De uitnodigingen uit China blijven doorgaan, want inmiddels kreeg Tineke het aanbod voor een solo-theepotten-tentoonstelling in Shanghai in mei van dit jaar. Voordat binnen- en buitenlandse keramiekbladen hierover gaan publiceren, wil Tineke haar verhalen en plaatjes in haar eigen gemeente laten zien en horen, of zoals zij het zelf uitdrukt: "Ik wil dit moois eerst met mijn buren delen".

Het gaat een bijzonder Chinees Nieuwjaar worden in Midden-Delfland, met:

  • DRUMPACK o.l.v. Ferry Vogelaar drumt met chinese eetstokjes op het servies van Van Gils,
  • TAICHIdelft,
  • Peet Vermeulen: vreemde chinees,
  • Gerard Hulisz, intermezzo: "Op verre gronden".

Chinees Nieuwjaar met Tineke van Gils in de Dorpshoeve - 14 februari 2010

Zondag 14 februari van 14.15 tot 16.00 uur (inloop vanaf 14 uur).
Toegangskaartjes á € 1,- (incl. een koffie of thee bij binnenkomst) zijn te verkrijgen bij De Dorpshoeve in Schipluiden en bij Van Gils Keramiek, Rijksstraatweg 16, Schipluiden.
Ook kunt u reserveren per email info@tinekevangils.com.
Voor meer informatie kijk op www.tinekevangils.com.

Chinees Nieuwjaar - Jaar van de Tijger - Tineke van Gils

08 april 2024