Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

IJspret met Maaslands IJsvermaak

De ijsclub Maaslands IJsVermaak is al vanaf 17 december actief met schaatsactiviteiten. De start is gemaakt met de Aegon jeugdspelen en Barbara de Loor en Annemarie Thomas. Alle kinderen van groep 5, 6 en 7 van de Maaslandse basischolen hebben net voor de vorstperiode de fijne kneepjes van het schaatsten geleerd van deze twee oud topschaatsers. Een schot in de roos want het geleerde kan direct in praktijk gebracht worden. Op woensdagmiddag 6 januari is de landijsbaan aan de koningin Julianaweg geopend voor de Maaslandse jeugd.

Door de uitbundige sneeuwval is er veel werk verzet om de baan in optimale conditie te krijgen. Iedere middag en avond zijn er ongeveer een 200 kinderen en volwassenen aan het schaatsen. De ijsdikte op de baan is zo'n 15 cm dik, dus sterk genoeg voor deze activiteiten. De baan wordt 2 keer per dag geveegd en iedere avond worden de scheuren bijgewerkt.

Op de vlieten wordt vanaf 7 januari dagelijks de ijsdikte gemeten door de MIJV IJsmeesters Marien van Eijmeren en Henk Kroes op de vlieten. De ijsgroei is de laatste week ongeveer een halve centimeter per dag.

Vorige week was het nog 7 cm en op 13 januari is het 11 cm dik. Als het ijs 14 cm dik is kan de natuurijsklassieker de Westland Marathon uitgeschreven worden. Dan zien we de nationale toppers op de Maaslandse vlieten rijden.
In het weekeind van 9 en 10 januari is er al volop geschaatst op de Middelvliet en op het Bommeer. Het ijs is hier sneeuwvrij gemaakt door vrijwilligers van de MIJV. Hier is een trike met een sneeuwploeg voor gebruikt. Aan de Trekvliet is een koek-en-zopie geplaatst voor de dorstige schaatsers. Jammer dat er op zaterdagavond door vandalen ingebroken is en een hoop schade gemaakt is.

IJspret met Maaslands IJsvermaak - 14 januari 2010

Op de ijsbaan zijn de schoolkinderen op dinsdagavond 12 januari extra getraind door de trainers van de MIJV. Dit naar aanleiding van de opvolging van het Aegon jeugdschaatsspelen. Dit is een prima voorbereiding gebleken voor de schoolschaatskampioenschappen die 13 januari gehouden zijn. De kinderen van groep 7 en 8 streden op het scherpst van de snede. Bij de meisjes groep 7 was Kim Noteboom de snelste. Bij de meisjes groep 8 was Esther Bonte als eerste. Bij de jongens groep 7 was Micheal Berrevoets de snelste en in groep 8 Ruben vd Maas.

IJspret met Maaslands IJsvermaak - 14 januari 2010

Zoals altijd tijdens een ijsperiode is er een flinke aanwas van nieuwe leden. De administratie is druk met inschrijven. De leden kunnen dan onbeperkt op de landijsbaan schaatsen. De trainingsgroep van de MIJV schaatst vanaf eind september tot eind maart op de Uithof in Den Haag. Deze cracks trainen voor tochten op natuurijs en marathons op de kunstijsbanen.

Meer informatie op de website van Maaslands IJsvermaak.

Bron: Bericht en foto's Maaslands IJsvermaak 14 januari 2010.

08 april 2024