Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Midden-Delfland Dag - 19 juni 2010 - Cultureel, Culinair en Actief in Midden-Delfland

‘Ontdek de Groene voortuin’, is dit jaar het motto van de Midden-Delfland Dag. De Midden-Delfland Vereniging organiseert dit jaar de Midden-Delfland Dag voor de 12e maal, natuurlijk met medewerking van alle deelnemende organisaties en bedrijven en de onmisbare steun van de sponsors. De opening van de Midden-Delfland Dag vindt plaats om 10.00 uur op de Delfland Hoeve aan de Schieweg. 
Het programmaboekjeis nu beschikbaar!


Meedoen op de Midden-Delfland Dag 2010

22 januari 2010. Zoals u weet, is de Midden-Delfland Dag al jaren een groot succes in ons gebied.
Op zaterdag 19 juni 2010 organiseert de Midden-Delfland Vereniging, in samenwerking met vele organisaties en bedrijven, voor de 12e keer een Midden-Delfland Dag. Dit jaar is er gekozen voor het thema: "Ontdek de groene voortuin".

Het succes van de Midden-Delfland Dag kent echter ook een keerzijde. Op verschillende locaties ontstaat er namelijk een zo grote diversiteit aan deelnemende bedrijven dat het doel van de Midden-Delfland Dag verloren dreigt te gaan.

Midden-Delfland Dag is een dag waarop bedrijven en particulieren in Midden-Delfland laten zien hoe zij het gebied op een unieke manier groen- en 'eigen' willen houden. Op deze dag wordt iedereen die het Midden-Delfland gebied wil ontdekken uitgenodigd om naar het gebied te komen. Aan de hand van drie fietsroutes kan men genieten van culturele, actieve, culinaire en recreatieve activiteiten in het gebied.

Duifpolder

Om de identiteit van de Midden-Delfland Dag te behouden hebben we dit jaar een ander concept voor deze dag ontwikkeld. Dit jaar worden er drie routes uitgezet met elk een eigen thema en een 'middelpunt'.

De drie thema's zijn Culinair, Actief en Cultureel:

  1. De culinaire route gaat door De Lier, Maasland en de Zuidbuurt. Het middelpunt 'De Karperhoeve', bevindt zich langs deze route.
  2. De locatie 'De Delflandhoeve', is het middelpunt van de actieve route in het buitengebied. Hier kan bijvoorbeeld met een kano of roeiboot gevaren worden, maar er zijn ook tal van andere activiteiten. Ook Schiedam behoort tot deze route.
  3. Het middelpunt 'Op Hodenpijl' bevindt zich aan de culturele route. Wie deze route volgt komt ook langs Den Hoorn en 't Woudt.

Het bovenstaande houdt in dat bezoekers van ons gebied kunnen kiezen voor een bepaald thema. We verwachten hierdoor een betere spreiding van bezoekers. Het is de bedoeling dat u als deelnemer aansluit bij het thema van de route waar uw activiteit plaatsvindt. We vragen aan alle deelnemers de activiteiten en presentaties met het thema te verbinden, zodat bezoekers, jong en oud, het bijzondere van Midden-Delfland kunnen ervaren.

Op 17 februari 2010 vindt de informatiebijeenkomst voor alle deelnemers plaats. Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn om samen met u te bespreken hoe we het programma van de Midden-Delfland Dag ook dit jaar op een verrassende wijze kunnen invullen.

Wij verwachten u om 20.00 uur aan de Burg. Musquetiersingel 40 in Schipluiden.

Graag horen wij of u bij deze bijeenkomst aanwezig kunt zijn. Heeft u interesse in deelname aan de Midden-Delfland Dag, heeft u een idee of wilt u er meer over weten, maar kunt u deze avond niet aanwezig zijn? Vult u dan bijgaand formulier in en stuur deze per email of post naar de Midden-Delfland Vereniging.

Vlaardingsevaart

Bron: Persbericht Midden-Delfland vereniging 22 januari 2010.

08 april 2024