Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

‘Op de trappers in etappes’ - gratis familie fietsevenement bij de Krabbeplas in Vlaardingen

‘Fiets mee van Dobbeplas naar Brouwersdam’. Kom op zondag 20 juni 2010 tussen 11:00 en 15:00 uur naar het fietsevenement ‘Op de trappers in etappes’ in recreatiegebied Midden-Delfland. Het evenement vindt plaats bij de Krabbeplas en is het vijfde evenement van een serie van 7 fietsevenementen die tot 4 juli 

in Zuid-Holland door de Zuid-Hollandse en Zeeuwse natuur- en recreatie- schappen worden georganiseerd. Op deze dag geven we een programmaboekje gratis weg met verschillende fietsroutes, kunt u meedoen aan twee fietstochten en heel veel fietsactiviteiten. Een evenement om niet te missen!

Het evenement vindt plaats op het parkeerterrein vlakbij de Surfpad 50, 3132 TW Vlaardingen. Parkeergelegenheid is beperkt, kom dus op de fiets.

Trappers in Etappes - Krabbeplas

Dit unieke fietsevenement biedt iedereen een leuke dag met:

Activiteiten

 • BMX parcours; met de BMX fietsen kan de fietsvaardigheid worden getoond op een uitdagend parcours met hindernissen, ramps en obstakels.
 • Funfietsen; kunstfietsen, eenwielers, ligfietsen, hobbelfiets, zwenkfiets.
 • Virtueel fietsen: op een racefiets over bijvoorbeeld de Erasmusbrug of een deel van het parcours van de proloog of een bergrit of een ander virtueel parcours.
 • Pimp your bike; hier kunt u (of samen met uw kinderen) uw fiets versieren met bloemetjes, lintjes, vlaggetjes -etc.
 • Banjy fietsen: De Banjy is een crosstrainachtige fiets. Rijden op de Banjy draagt bij aan Nederlandse Norm Gezond Bewegen.
 • Fitnesssnackkar: tijdens het fietsen maakt u van vers fruit uw eigen verse, frisse milkshake.
 • Cursus fietsreparatie; Repareer zelf kleine mankementen aan de fiets met de cursus van de fietsenmaker. De fietscontrole richt zich op de wettelijke verplichtingen voor een ‘dagfiets’ en ‘nachtfiets’. Voldoet een fiets de alle eisen krijgt de fiets de ‘OK-sticker’ van Veilig Verkeer Nederland.

Fietstochten en elektrisch fietsen uitproberen

 • Twee mooie routes via fietsknooppunten door het prachtige gebied Midden-Delfland. Een route van circa 15 kilometer en een route van circa 35 kilometer. Bovendien krijgt u een leuk presentje als u meedoet.
 • Tijdens het event kunt u informatie krijgen over elektrisch fietsten en deze ook uitproberen.
 • Op de route komt u tegen verschillende ondernemers/verenigingen of stichtingen met leuke activiteiten.

Trappers in Etappes - Midden-Delfland

Informatie en gratis fietsroutes

 • Gezonde en lokale streekproducten: Tijdens de evenementen kunt u proeven heerlijke verse en gezonde producten. VVV Westland en Groene Hart Kloppend hart zijn aanwezig met streekproducten en informatie.
 • Gratis foldermaterialen: bezoekers evenement/deelnemers fietstochten krijgen gratis materialen zoals het programmaboekje “Op de trappers in etappes” met verschillende fietsroutes in Zuid-Holland.

Voor de allerkleinste:

 • Funworld Jumpworld: verschillende springkussens en schminken.

Routes nu al digitaal

Voor wie niet kan wachten op de website www.fietstalentgezocht.nl staan alle op de trappers in etappes (gps-) routes. De route voor Midden-Delfland is nu al opvraagbaar. Een deel van de route kunt u al fietsen als u onderweg bent naar het evenement.

Maak kans op prijzen!

Uiteraard zijn wij ook benieuwd naar reacties van deelnemers en kunt u op onze weblog uw ervaringen uitwisselen. Op een weblog kan iedereen ook foto’s en filmpjes plaatsen. De leukste foto’s en filmpjes worden ook hier met een prijs beloond. We geven o.a. fietstassen.

Landelijke campagne heel Nederland Fietst

In opdracht van de Zuid-Hollandse en de Zeeuwse natuur- en recreatieschappen organiseren G.Z-H en B On Tour for New Energy het fietsprogramma ‘Op de trappers in etappes”. Met het fietsprogramma van de natuur- en recreatieschappen wordt aangehaakt bij de landelijke campagne 'Heel Nederland Fietst' van de Fietsersbond en het NISB. Het doel van deze campagne is om Nederlanders te stimuleren om vaker de fiets te pakken.

Nadere info:

Website www.fietstalentgezocht.nl.

Bron: Recreatieschap Midden-Delfland - 3 juni 2010

07 april 2024