Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Wollebrandconcert met tegenwerkende weergoden

17 september 2010. Jammer maar helaas. De weergoden waren tijdens het eerste lustrum van het Wollebrandconcert niet goed gestemd. Leek het bij de soundchecks allemaal nog goed te gaan; al snel na aanvang van het concert begon het ongenadig te regenen. De tent boven het podium was lang niet groot genoeg om zowel orkest als zangers te beschermen tegen de neerslag. De voor het lustrum opgebouwde tribunes waren slechts voor een klein deel bezet. Het publiek was gelukkig wel goed voorbereid met veel plastic regenkleding en paraplus.

In de Wollebrandplas in Honselersdijk was een groot drijvend podium geplaatst voor drie dagen muziek en theater in de Wollebrand. Geluidmensen waren bezig de microfoons te installeren. Cameramensen stonden in de aanslag om verslag te doen van het concert; de beelden werden meteen op twee grote schermen vertoond voor het publiek op de tribunes, die wellicht plaats hadden voor 1000 of meer personen. Echter, de meeste plaatsen bleven leeg.

Wollebrandsconcert - 17 september 2010

Het Wollebrandconcert bestond uit een viertal blokken waarin een aantal hoogtepunten uit vorige concerten werden uitgevoerd. De sfeervolle verlichting van podium en omgeving gaven een sprookjesachtige sfeer. Maar met de regendreiging in de lucht gaf dat maar weinig rust. Al tijdens het eerste blokje bleek wat de weergoden in petto hadden: veel regen! Paraplus schoten omhoog en regenkleding werd allerijl aangeschoten. Mensen die de buienradar hadden bekeken moesten concluderen dat het geen kortdurend regenbuitje zou worden. Het optreden van harmonie Sint Caecilia uit Schipluiden moest worden afgelast; snel werden alle instrumenten en andere attributen van het podium afgehaald; het concert op het overdekte deel van het podium ging wel door (wel een beetje bizar). Orkestleden die nog op droog weer hadden gerekend spoedden zich ondertussen naar hun voertuig. Of het publiek het einde van het concert heeft gehaald is niet bekend.

Wollebrandsconcert - 17 september 2010

Wollebrandsconcert - 17 september 2010


5 jaar Wollebrandconcert 2010 programma van 3 dagen!
The Wall - Gratis openluchtconcert - Dans Le sacre du printemps - DVD 11kernenopera

Van donderdag 16 september tot zaterdag 18 september vindt het drie- daags muziekfestival onder de blote hemel plaats in de Wollebrand. Kijk op www.wollebrandconcert.nl voor actuele informatie over het programma en kaartverkoop.

Live: The Wall

Op donderdagavond opent het festival om 20.00 uur met een unieke Westlandse versie van The Wall van Pink Floyd. Zangers van bands met Westlandse faam en daarbuiten zoals No Comment, Scallywag, Arigato, Big Will and the Bluesmen, November's Dream, Burger Zoo, Total Toets, de Sjakies, Tate Gallery, Dik!, Spint, de Maxima's en de band F zingen the Wall. Samen met solozangers Anne van Buuren, Bob van Roode, Leonoor van der Lubbe en Ivan Montauban werken zij enthousiast mee aan deze unieke uitvoering.
Bijgestaan door de minstens zo bekende popkoren Timeless en Flowersound, het Dario Fo - koor, de Kassenbouwers en slagwerkgroep Phoenix/Pius X onder leiding van Michel Ponsioen. Een grote groep kinderen van het Koperen Kees-koor zingt "We don't need no Education". De muziekarrangementen zijn van Daniel Hamburger.

Ook de Maxima's uit Den Hoorn doen mee aan het megaspektakel De Wall van Pink Floyd, uitgevoerd door Dario Fo. Een zoveel-koppig orkest, een band en een enorm koor gaan de muziek verzorgen. De nummers worden gezongen door bands uit de buurt. Ed, Hans en Rob doen een nummer dat niet echt des Maxima's is. Komen kijken dus. De Maxima's goes symphonic!

Het spektakel wordt opgevoerd op een groot drijvend podium met orkest en een liveband. Een avond voor jong en oud, die je niet mag missen! Kaarten: € 15,00.

Wollebrandconcert, foto Emi Barendse
Wollebrandconcert, foto Emi Barendse.

Gratis Openluchtconcert

Vrijdagavond 17 september wordt het gratis openluchtconcert om 20.00 uur uitgevoerd met hoogtepunten van de afgelopen 4 jaar. In ontspannen sfeer kan men luisteren naar grote klassieke componisten. Op het drijvende podium brengt Dario Fo samen met het Westlands Mannenkoor en Harmonie-orkest St. Caecilia uit Schipluiden een concert. Neem gerust een picknickmandje mee en een parapluutje of een lekkere warme plaid. Een drankje is ook ter plaatse verkrijgbaar. De klapstoeltjes kunt u dit jaar thuislaten, want speciaal voor deze lustrum-editie staat er een tribune waarop u plaats kunt nemen.
De avond wordt traditiegetrouw afgesloten met een gezamenlijk "Twee tissies druiven"
met solist Bob van Roode. Gratis toegang.

Dans op Le Sacre du Printemps en DVD 11kernenopera in Openluchtbioscoop

Zaterdag 18 september start om 20.00 uur met een film in de Openluchtbioscoop.
Met trots presenteert Dario Fo,de DVD met hoogtepunten uit de 11 kernenopera's. Opera's die speciaal voor Westland gecomponeerd zijn en met hartstocht gezongen door heel veel Westlanders die zich met tomeloze energie hebben ingezet om de opera's tot een succes te maken. Fragmenten van deze opera's worden op een groot scherm geprojecteerd.
Als slot van het festival wordt op de bekende muziek LE SACRE DU PRINTEMPS van Stravinsky het dansstuk uitgevoerd met 100 vrouwen. Er zijn talloze uitvoeringen en interpretaties van dit beroemde ballet. Het centrale thema in "de Sacre" is het brengen van een offer. In deze uitvoering gaat het over de offers die een vrouw moet brengen. Over het verliezen van onbevangenheid en luchtigheid van de jeugd. Over de onzekerheid van de veranderingen naar volwassenheid. Over het verloren gaan van een jong krachtig lichaam. Over het verdragen van de onvoorstelbare kracht van het krijgen van een kind. Over het loslaten van je kinderen. Over verandering en verlies van vruchtbaarheid. Over het verdriet van verlies.
In de dans/choreografie, die Dario Fo met de dansdocenten Kim van Heugten en Kirsten Mieog uitvoert, wordt gedanst met 100 vrouwen uit Westland en Midden-Delfland: kinderen, jongeren, volwassen en ouderen. Elke leeftijdsgroep verbeeldt een van de levensfases van de vrouw. Kaarten € 15,00 (inclusief de DVD van de 11kernenopera).

Informatie, reservering en kaartverkoop: Dario Fo, ondernemers in de kunst 0174 - 244455.
Komende week valt de "Dario Fo Nieuws - krant" bij u op de mat met alle informatie! Op internet is hij al te vinden!

Bron: Persbericht Dario Fo 31 augustus 2010.


Wollebrandconcert 2010 - Openluchtconcert

In ontspannen sfeer luisteren naar grote klassieke componisten: dat is wat er 17 september 2010 voor de vijfde keer op stapel staat in de open lucht in de Wollebrand. Op een drijvend podium brengt Dario Fo samen met het Westlands Mannenkoor en Harmonie-orkest St. Caecilia uit Schipluiden een concert. Neem gerust een picknickmandje mee en een parapluutje of een lekkere warme plaid, hoewel we de afgelopen vier keer prachtig weer hadden! Een drankje is ook ter plaatse verkrijgbaar. De klapstoeltjes kunt u dit jaar thuislaten, want speciaal voor deze lustrumeditie staat er een tribune waarop u plaats kunt nemen. Lees ook: Dario Fo Nieuws september.

De hoogtepunten met de thema’s van de afgelopen vier jaar komen terug: Mozart (Die Zauberflöte), de invloed van volksmuziek op de klassieke muziek, opera en romantiek. Koren en muzikanten uit Westland en Midden-Delfland werken samen en jonge solisten van Theaterschool Koperen Kees, zingen in combinatie met het Westlands Mannenkoor. De avond wordt traditiegetrouw afgesloten met een gezamenlijk Twee tissies druiven met solist Bob van Roode.

Wollebrandconcert 2008

Lustrum

Op 16, 17 en 18 september 2010 vindt het eerste lustrum plaats van het jaarlijkse Wollebrandconcert
met klassieke muziek onder de blote hemel. Een initiatief van Joop Tichelaar, bestuurslid van Dario Fo
ondernemers in de kunst, naar idee van de fameuze Prinsengrachtconcerten in Amsterdam. Muzikanten en koren uit de regio verleenden hun medewerking aan de openluchtconcerten die de vier voorgaande jaren duizenden bezoekers trokken. De Wollebrand vormde het decor voor deze bijzondere avonden. In dit lustrumjaar beslaat het Wollebrandconcert 3 avonden, met iedere avond een ander programma: The Wall, het Wollebrandconcert en Le Sacre du Printemps in combinatie met de DVD-presentatie in de openluchtbioscoop.

Locatie

De Wollebrand, Broekpolderlaan 10, Honselersdijk

Kaartverkoop, reservering en informatie: 

Dario Fo, ondernemers in de kunst, Voorstraat 88, 2685 EP Poeldijk, telefoon: 0174-244455, fax: 0174-240684.
website: www.dariofo.nl, e-mailadres: info@dariofo.nl 
Open op werkdagen van 9.00-17.00, uur, op vrijdag tot 15.00 uur.

Lees meer: 

07 april 2024