Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Vijf hectare aan verspreid liggend glas opgeruimd

Op 22 september 2010 heeft de Hof van Delfland raad stil gestaan bij de sanering van de eerste verspreid liggende kassen in Midden-Delfland. Het opruimen van verspreid gelegen glas is een van de prioriteiten van Hof van Delfland, een samenwerkingsverband van zestien overheden.

Het rijk, de provincie Zuid-Holland en de gemeente Midden-Delfland stellen samen elf miljoen euro ter beschikking voor het opruimen van een groot deel van de verspreid liggende kassen in Midden-Delfland. Na het opruimen van het glas worden de gronden 'teruggegeven' aan het landschap. Ze krijgen weer een agrarische bestemming ten behoeve van de melkveehouderij.

Om het resultaat goed zichtbaar te maken is het nieuw ontstane landschap op de plaats waar onlangs de kas is gesaneerd - aan de Oostveensweg te Schipluiden - letterlijk ingelijst. Gedeputeerde Joop Evertse, wethouder Christiaan Van der Kamp, Bea van Golen van het ministerie van LNV en Paul en Marjo Olsthoorn, de kwekers van de voormalige kas, hebben het 'landschap onthuld'.

Vijf hectare aan verspreid liggend glas opgeruimd - 22 september 2010

Bron: Persbericht gemeente Midden-Delfland 23 september 2010.

07 april 2024