Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Eerste lustrum Cult Royale, Schipluiden

22 & 23 januari 2010. Schipluiden beleefde voor de vijfde keer Cult Royale, een grote verscheidenheid aan kunstuitingen in zo'n twintig gelegenheidstheaters binnen een straal van honderd meter. Huiskamers, stallen, schuren en een aantal bestaande (horeca)gelegenheden langs de Dorpsstraat, Vlaardingsekade, Singel en Keenenburgweg openden hun deuren voor enthousiaste kleinkunstpubliek. 's Middags konden, na de opening van Cult Royale in het Oude Gemeentehuis, ook de kinderen genieten van een diverse leuke, soms wat spannende, optredens en workshops. De tijdens de avond neervallende sneeuw weerhield het publiek niet regelmatig van theater te wisselen na de half uur durende voorstellingen. Foto's op Cult Royale foto's.

Naast het Cult Royale festival op zaterdag was er op vrijdag al veel te beleven. Het 'festivalterrein' was feestelijk versierd met allerlei soorten breiwerken op en aan het straatmeubilair. Op de vrijdagavond hadden de mensen van Cult Royale een leuk thema bedacht: 'En ze leefden nog lang en gelukkig'.

Draad Royale, of wel Guerilla knitting

Al sinds de Kerstmarkt was een aantal fervente breisters bezig met kunstwerken te creëren die tijdens Cult Royale het straatmeubilair van het festivalterrein zouden opleuken. Een groot aantal objecten langs de Dorpsstraat, Singel, Vlaardingsekade en Keenenburgweg kregen voor even een facelift. Deze alternatieve graffiti uitspatting is onder de naam Guerilla knitting nu ook naar Nederland toe gewaaid, mede dank zij Cult Royale.

Lees meer op: Schipluiden maakt zich op voor Cult Royale.

Cult Royale 2010: Draad Royale

En ze leefden nog lang en gelukkig

Tijdens Cult Royale 2009 was de vrijdagavond bestemd voor een wandeling langs huiskamerramen waar verzamelingen en hobby's uitgestald waren. Aan de Molengang was er één etalage die er duidelijk uitsprong: daar werd door een aantal kinderen uitgebeeld hoe men vroeger in een boerengezin de maaltijd bereidde. Cult Royale riep voor 2010 iedereen op om huiskamerramen in te richten met levende sprookjes, sagen en legenden. Het resultaat leverde heel bijzondere en verrassende taferelen op tijdens de wandeling zigzaggend door het dorp.

Lees meer op: Cult Royale Etalage.

Cult Royale: En ze leefden nog lang en gelukkig

Cult Royale festival

Het Cult Royale festival bestaat uit een gratis middagdeel, met een aantal speciale kindervoorstellingen, en een betaald avonddeel. Tijdens de opening om 15.00 uur in het Oude Gemeentehuis werden de initiatiefnemers van het eerste uur even in het zonnetje gezet met een speciaal gekleurd hoedje. Daarna kon het festival losbranden en verspreidde iedereen zich naar de verschillende locaties. In de pauze tussen de middag en avond was er het Prakkie Royale: Vrijwillige koks kookten in hun eigen huis voor vrijwillige gasten en samen beleefden zij ongetwijfeld verrassende gesprekken en nieuwe ervaringen. Ook 's avonds, ook al regende en sneeuwde het, trok het talrijke festivalpubliek van locatie naar locatie om zich te laten verrassen. Een van de publiekstrekkers was de Reünie: twee lagere school klassen hadden die avond hun echte reünie en vormden bovendien elk gedurende drie kwartier een imitatie van het TV programma Klasgenoten. Lees meer op Cult Royale Reünie. Voor meer foto's bekijk de Cult Royale Foto's pagina.

Cult Royale: Memory Monroe

Cult Royale: De reünie: de klas van Harry

Cult Royale: Lars de Rijck

Cult Royale: Marten de Paepe

08 april 2024