Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

ZomerOrkest Nederland 2010 bezoekt Delft

4 augustus 2010. Volgend jaar bestaat het ZomerOrkest Nederland 25 jaar. Dat wil zeggen de organisatie, want elke zomer is er weer een nieuw orkest dat samengesteld wordt uit 50 jonge muzikanten van 16 tot en met 23 jaar en komende uit heel Nederland. Twee jonge dirigenten leiden het orkest. In korte tijd wordt een flink repertoire (dit jaar 19 stukken) ingestudeerd, gevolgd door een intensieve concertreeks van een ruime week met dit jaar 12 concerten. Vandaag speelde het orkest in Delft op de Markt onder leiding van dirigenten Martijn Krijnen en Martijn Pepels.

Onder een tent en voor een van de terrassen op de Markt had het orkest een dankbaar publiek. Werd de opbouw van de tent geteisterd nog door een forse regenbui, tijdens het concert was het zonnig, wat winderig zomers weer. Reden voor veel voorbijgangers even te komen luisteren naar dit uitstekend klinkend harmonieorkest. De slagwerksolo tijdens het nummer Zimba Zamba van Sebastiaan ten Kate oogstte veel applaus. Ondergetekende maakte wat proef geluidsopnames op zijn pas aangeschafte speeltje, een Micro BR van Boss. Klik op de links om de mp3 bestanden te beluisteren: sample1, sample2, sample3, sample4. Opnamepositie rechts, achter de klarinetten.

Zomerorkest Nederland in Delft - 4 augustus 2010

Zomerorkest Nederland in Delft - 4 augustus 2010
ZomerOrkest Nederland, hier onder leiding van Martijn Krijnen.

Meer informatie over dit orkest is te vinden op haar website: ZomerOrkest Nederland.

07 april 2024