Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

'Tuin van de Randstad' streekmarkt  in Nieuw Tuinzight

9 oktober 2010. De vierde editie van deze streekmarkt met producten van ambachtelijke ondernemers werd wederom een overweldigend succes. Veel fietsers waren met dit mooie weer op de streekmarkt bij Nieuw Tuinzight af gekomen. Naast de oude bekenden als bakker Holtkamp en de Distilleerderij Van Toor met zijn schelvispekel waren er ook nieuwe ondernemers zoals Hoeve Biesland en Kookavontuur uit Maassluis. In de oude druivenkas waren activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Op weg naar de druivenkwekerij aan de Zwethkade Zuid in Den Hoorn werd al duidelijk dat wel eens het behoorlijk druk zou kunnen zijn. Een groot aantal fietsen was geparkeerd langs de smalle laan in de Woudse Droogmakerij die leidt naar de markt. Tegemoetkomende mensen met plastic tasjes hadden duidelijk hun slag geslagen. De vrolijke klanken van een draaiorgel zorgde voor een feeststemming.

'Tuin van de Randstad' streekmarkt  in Nieuw Tuinzight - 9 oktober 2010

'Ontdek de groene voortuin' was dit jaar het motto. Zowel buiten als binnen in de grote druivenkas bevonden zich de de kramen met vooral veel eetbare en drinkbare lekkernijen. Na de rondwandeling kon men wat uitrusten en genieten van een kopje koffie met een Druivenbommetje. De gemeente Midden-Delfland verstrekte informatie over haar activiteiten waaronder Citta Slow en de Hof van Delfland.

'Tuin van de Randstad' streekmarkt  in Nieuw Tuinzight - 9 oktober 2010

Een speciale veerdienst bracht mensen heen en weer van Schipluiden en Honselersdijk naar de druivenkwekerij. Het was die dag ontspannen en genieten voor jong en oud in de geest van Citta Slow.

'Tuin van de Randstad' streekmarkt  in Nieuw Tuinzight - 9 oktober 2010

07 april 2024