Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

YouTube record met Schipluidens tintje

24 december 2010. Het koor Chorus Niagara uit Niagara, Canada heeft een prachtig YouTube record behaalt met een flashmob op 13 november 2010 in het winkelcentrum, de Seaway Mall in Welland. Het 100 leden tellende koor had zich op diverse plaatsen in het 'foodcourt' opgesteld. Op een gegeven moment begon één zangeres met het zingen van Händel's Hallelujah. Geleidelijk aan voegden meer zangers en zangeressen zich daar bij, opbouwend tot een, voor het niets vermoedende publiek, overweldigende sensatie. Deze mooi opgenomen video staat nu op YouTube en behaalde binnen 7 weken meer dan 26 miljoen kijkers: een YouTube record! De teller staat inmiddels al bijna op 28 miljoen! Anno 2024 maar liefst 56 mijoen keer bekeken!

Het Schipluidens tintje komt van Marian van den Ende-van Beurden, zij is een van de 100 koorleden. Zij emigreerde vanuit Schipluiden naar Canada met haar echtgenoot. Wie haar kent moet goed opletten... ze is heel even te zien.

Bekijk de video en raak ook ontroerd door de sfeer van de muziek en de beelden:

Lees hier wat een flashmob eigenlijk is.

06 april 2024