Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Kunstkleed maken, doet u mee op 11 september?

23 augustus 2010. Rina Groot, bekend Midden-Delflands beeldend kunstenaar, zal op zaterdag 11 september de deuren van haar galerie wijd open zetten. Want er is heel wat te zien in de unieke voormalige timmerwerkplaats, gelegen recht tegenover de Schipluidense Valbrug. Met recht is dit één van de vele monumenten die onze gemeente rijk is, een markant pand, waar Rina en echtgenoot Piet Broersen veel inzet en aandacht aan besteden.

Kunstkleed maken, doet u mee? op 11 september 2010

Er is in de galerie op deze dag niet alleen veel te zien, maar ook aan levenskunst te doen. Rina Groot organiseert namelijk een 'Kunstlunch' die zo inspirerend is dat alle deelnemers daarna aan de slag gaan om een 'Midden-Delflands Kunstkleed' te creëren. Het landelijk thema 'de smaak van de negentiende eeuw', door de gemeente Midden-Delfland vertaald naar de tuinbouw, zal ook hier de creatie bepalen. Net als op de Kindermonumen- tendag werkt Rina met tomaten, vergeten groenten en druiven. Ook zal Bakker Holtkamp speciaal voor deze lunch op de ouderwetse manier een traditioneel brood bakken.

Kunstkleed maken, doet u mee? op 11 september 2010

"Mijn lunch wordt verrassend en een lust voor het oog. Ook al heb je geen ervaring, maar wel zin om te schilderen en houd je van lekker eten, kom dan vooral. Er zijn zestien plekken beschikbaar voor Midden-Delflanders die mee willen doen, dus meld je op tijd. Ik hoop uiteraard dat alle dorpen en buurtschappen aan mijn tafel vertegenwoordigd zijn".

Op een later moment wordt het kunstkleed tentoongesteld in een geschikte locatie in onze gemeente.
Geïnteresseerde Midden-Delflanders kunnen zich vóór 5 september 2010 aanmelden bij Rina Groot. Er zijn geen kosten aan de kunstlunch verbonden. E-mailadres rina@rinagroot.nl. Zij is telefonisch bereikbaar via (015) 380 88 49. Meer informatie vindt u op haar website: www.rinagroot.nl.

De ontvangst voor deelnemers van de kunstlunch is tussen 11.30 uur en 12.00 uur in het atelier van Rina Groot, Dorpsstraat 17-18 in Schipluiden. De kunstlunch en het maken van het kunstkleed duurt tot ca. 15.00 uur.

Voor bezoekers is de galerie tijdens monumentendag geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Kunstkleed maken, doet u mee? op 11 september 2010

Bron: Persbericht Rina Groot.

08 april 2024