Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Natuurprijs 2010 voor KNNV natuurcentrum De Boshoek

14 september 2010. Het KNNV Natuurcentrum De Boshoek heeft de derde Paul Fentener van Vlissingen Natuurprijs gewonnen met het daaraan verbonden bedrag van 12.500 euro. Voor het bestuur en vele vrijwilligers betekent deze prijs een erkenning en een enorme stimulans voor de toekomst. Deze bestaat o.a. uit het vervullen van een prominente rol in de Schiedamse poort. Dit is één van de 7 nog te vormen poorten rondom het prachtige Midden-Delfland gebied.

De genomineerden werden hartelijk welkom geheten door de dochters Alicia en Tannetta Fentener van Vlissingen op het prachtige kasteel gelegen op het privé landgoed Lunenburg.

Toen de heer Paul Fentener van Vlissingen in 2006 te horen kreeg dat hij niet lang meer had te leven, kreeg hij veel bezorgde e-mails met de vraag wie zijn passie, natuurbescherming, zou overnemen. Hij heeft toen met zijn dochters besloten om voor 5 jaar 250.000 euro beschikbaar te stellen voor natuurbeschermingsprojecten. De criteria voor 2010 waren echter anders dan eerdere jaren, want men kon dit jaar niet insturen. Alle inzendingen van de afgelopen jaren (vele honderden) werden door de jury nogmaals kritisch tegen het licht gehouden en uiteindelijk werden 9 projecten genomineerd. Op zich al een hele eer om daarbij te horen. Uit deze 9 projecten werden uiteindelijk door de juryvoorzitter, de heer Ed Nijpels, de drie winnaars bekend gemaakt.

KNNV Boshoek prijs 14 september 2010

Het doet het bestuur van De Boshoek daarom bijzonder veel genoegen dat wij u kunnen melden, dat stichting KNNV natuurcentrum De Boshoek de derde prijs heeft gewonnen met het daaraan verbonden bedrag van 12.500 euro. De familie Fentener van Vlissingen heeft hierbij voor de laatste keer deze Natuurprijs uitgereikt.

Voor het bestuur en vele vrijwilligers betekent deze prijs een erkenning en een enorme stimulans voor de toekomst. Deze bestaat o.a. uit het vervullen van een prominente rol in de Schiedamse poort. Dit is één van de 7 nog te vormen poorten rondom het prachtige Midden-Delfland gebied.

Bron: Persbericht KNNV De Boshoek 14 september 2010.

07 april 2024