Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

4 mei Doden Herdenking, 5 mei Bevrijdingsdag

5 mei 2010. In de gemeente Midden-Delfland vindt Doden Herdenking op 4 mei plaats op drie locaties.
's Avonds om acht uur worden bij de twee monumenten in Schipluiden en Maasland de slachtoffers uit de gemeente herdacht en stil gestaan bij vrede in het algemeen. In de middag vindt jaarlijks een herdenking plaats op de Algemene Begraafplaats in Schipluiden, waar de vier slachtoffers van een neergestort Engels vliegtuig liggen begraven. Lange tijd waren hun namen onbekend. Pas sinds 1994 kennen we ze.

Burgemeester Rodenburg begeleidde een aantal kinderen van de basisscholen uit Schipluiden en leden van het 4/5 mei comité naar het oorlogsgraf. De kinderen droegen een zinken bak met bloemen in de vier nationale kleuren. Zij plaatsten die achter de herdenkingsplaat met de namen van de slachtoffers. De burgemeester en juf Carla legden uit wat er bekend was over dit drama in de begintijd van de Tweede Wereldoorlog. Na een moment stilte eindigde de korte ceremonie.

4 & 5 mei 2010 viering Schipluiden

's Avonds om zeven uur was er in de Dorpskerk in Schipluiden een herdenkingsbijeenkomst. Begeleid door het geluid van omfloerste trommen kwamen de aanwezigen tegen acht uur aan bij het monument aan de BM Singel. Na de twee minuten stilte werden enkele kransen gelegd door vertegenwoordigers van o.a. gemeente, Oranjevereniging Juliana, de politie en veteranen uit Den Hoorn en Schipluiden. Kinderen van de basisscholen plaatsten een mooie, kleurrijke bloemenbak. Burgemeester Rodenburg sprak de grote groep aanwezigen toe, en er werden enkele gedichten voorgedragen. Het harmonieorkest van Sint Caecilia speelde het Wilhelmus en een koraal.

4 & 5 mei 2010 viering Schipluiden

4 & 5 mei 2010 viering Schipluiden

De winderige Bevrijdingsdag in Schipluiden verliep rustig met een fietstocht, georganiseerd vanaf de Dorpshoeve.

Fotoalbum Oranjevereniging Juliana 2010

07 april 2024