Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

E-readers: overweldigend succes

11 februari 2010. De bibliotheek Maassluis | Midden-Delfland leent sinds 3 februari E-readers uit. Het is een overweldigend succes. De bibliotheek wordt overstroomd met reserveringen. In 1 week tijd hebben meer dan 50 klanten een E-reader gereserveerd. De wachttijden zijn opgelopen tot meer dan een half jaar.

Nieuwsgierig

De bibliotheek heeft E-readers aangeschaft om klanten kennis te laten maken met deze nieuwe media. Veel mensen zijn nieuwsgierig en willen de E-reader eens uitproberen. Wat kan er mee? Hoe werkt het? Is het echt zo handig als men zegt? Kun je ermee in bed lezen? Is hier iets voor mij om aan te schaffen om tijdens de vakantie mee te nemen?

Kortere uitleentermijn

Vanwege de overweldigende vraag en de lange wachtlijst heeft de bibliotheek besloten om de uitleentermijn van de E-readers te verlagen van 3 (of 6) weken naar 1 week. De wachttijden veranderen van meer dan een half jaar naar ongeveer 3 maanden.
Het lenen van de E-readers blijft gratis. Op deze manier kunnen meer mensen in kortere termijn kennis maken met de E-reader.

Bezit en reserveren

De E-readers zijn het bezit van de bibliotheken van Den Hoorn en Maassluis. Klanten uit Maasland en Schipluiden kunnen alle materialen (behalve sprinters) uit Den Hoorn en Maassluis gratis lenen en reserveren. Dus ook E-readers. De bibliotheken hebben onderling een vervoersdienst.

Deze dienst haalt en bezorgd 2x per week allerlei gereserveerde boeken bij de verschillende vestigingen. U kunt dus materialen reserveren, naar uw eigen bibliotheek laten komen, en het daar ophalen. En dat allemaal bij u thuis via de website van de bibliotheek: www.bibliotheekmaassluis-middendelfland.nl

Bron: Persbericht bibliotheek Maassluis | Midden-Delfland.

08 april 2024