Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Herfstwandeling in Midden-Delfland / Schiedam

Onder het motto 'Er op uit in 't Groen?…Doen!' organiseert Recreatieschap Midden-Delfland op zondag 7 november samen met G.Z-H en Natuurcentrum De Boshoek (de 'poort' van Midden-Delfland) een herfstwandeling in recreatiegebied Midden-Delfland / omgeving Schiedam-Noord.

Deelnemers aan de wandeling kunnen tussen 11.00 en 15.00 uur starten vanaf KNNV Natuurcentrum De Boshoek, Bospad 3, 3121 CL Schiedam. Drie wandeltochten zijn uitgezet van respectievelijk 5 (met puzzelopdrachten voor kinderen), 10 en 15 kilometer. Het is ook mogelijk onder leiding van een gids deel te nemen aan een excursie. Deze excursie begint om 14.00 uur. Voor de excursie wordt aangeraden om een verrekijker mee te nemen. Meedoen aan de wandeling en/ of de excursie kost € 1, - voor volwassenen en € 0,50 voor kinderen t/m 12 jaar. Iedere deelnemer ontvangt een herinnering.

Midden-Delfland

Een van de oudste poldergebieden die Zuid-Holland kent. Een verrassende ontdekking: naast alle drukte ook stilte naast de stad.

Het prachtige en open veenweidegebied en de variatie in deze polders maken het gebied uniek.

Natuur (educatief) centrum De Boshoek

Ligt aan de rand van het Midden-Delfland gebied, dichtbij het historische dorp Kethel. Hier zijn een aantal diorama's en vitrines met meer dan 200 opgezette dieren en vogels te bezichtigen.
Daarbij zijn veel informatiepanelen en "touch-screens" waarop u, uw kennis over de natuur op een interactieve (elektronische) manier kan testen. Rondom het gebouw is een fraaie educatieve tuin. Eenvoudige catering aanwezig: onder meer broodjes met warme worst.

Boshoek wandeling

Bereikbaarheid

Vanuit Rotterdam A20 afrit 10 Schiedam-Noord bij stoplichten linksaf/ vanuit Vlaardingen A20 afrit 10, linksaf (Hargalaan), bij rotonde tweede afslag, bij stoplichten linksaf richting Schiedam-Noord. Nieuwe Damlaan gaat over in Churchillweg. Eind van deze weg bij stoplichten rechtdoor. Langs Wijkcentrum Blauwe Brug borden Natuurcentrum de Boshoek volgen.
Openbaar vervoer: tramlijn 21/ 23 halte Bachplein.

Meer weten?

Meer informatie kunt u zondag 7 november krijgen het startpunt.
U kunt ook vooraf contact opnemen met G.Z-H, 010-2981010 (alleen tijdens kantooruren).

Bron: Persbericht De Boshoek 27 oktober 2010

06 april 2024