Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Opera Oresteia in Den Haag en Maasland

Op zaterdag 29 mei speelt Dario Fo, ondernemers in de kunst het stuk Oresteia van Xenakis. Omdat deze zaterdagvoorstelling is uitverkocht, zijn er twee extra voorstellingen.

Op vrijdag 28 mei 17.00 uur in het Ministerie van Financien, Korte Voorhout 7 in Den Haag. Kaarten a € 10,-- kunt u telefonisch of via mail reserveren en uiterlijk vrijdagochtend 28 mei voor 12.00 uur afhalen bij Dario Fo, ondernemers in de kunst, Voorstraat 88 in Poeldijk; 0174-244455 of info@dariofo.nl

Op vrijdag 4 juni wordt om 20.00 uur de Oresteia uitgevoerd in de Oude Kerk Maasland speciaal voor belangstellenden uit Midden-Delfland en omgeving. Kaarten a € 10,-- te reserveren bij Dario Fo en te koop voor aanvang bij de kerk.

De opera Oresteia is gecomponeerd door Iannis Xenakis. Hij baseerde deze avant-gardistische opera op de "Oresteia" van Aischylos uit de vijfde eeuw voor Christus, de enige compleet overgeleverde toneeltrilogie uit de klassieke oudheid.

De opera wordt uitgevoerd door Dario Fo, ondernemers in de kunst. Dario Fo verbindt kunst met de samenleving door middel van community art projecten. Professionals en amateurs realiseren samen de productie, geven invulling aan inhoud en vorm en ontdekken en ontwikkelen hun talent. In de Oresteia van Xenakis hebben de solozanger, de percussionist en het koor de belangrijkste rollen. De bezetting van het koor bestaat uit zestig volwassen stemmen en dertig kinderstemmen; amateurtalent uit de regio Haaglanden en jong talent van Theaterschool Koperen Kees.

De componist Xenakis was ook werkzaam als architect bij het ontwerpbureau van Le Corbusier en werkte bewust met de wisselwerking tussen geluid en ruimte. De klanken van Oresteia zullen een extra dimensie toevoegen aan de architectuur van het ministeriegebouw en van de Oude Kerk.

Opera Oresteia - 28 mei 2010 en 4 juni 2010
Foto: Emi Barendse, Dario Fo.

Bron: Persbericht Dario Fo 23 mei 2010

07 april 2024