Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Aannemers gemeentehuis Midden-Delfland bekend

9 februari 2010. De gemeente Midden-Delfland heeft opdracht verstrekt aan twee aannemers voor de realisatie van het nieuwe gemeentehuis in Schipluiden. Het zijn Stout BV uit Hardinxveld-Giessendam en Burgers Ergon Installatietechniek uit Capelle aan den IJssel. Het ontwerp is gemaakt door Inbo Adviseurs Stedenbouwkundigen Architecten uit Rijswijk. Na afronding van de lopende procedures zal naar verwachting in september 2010 de eerste paal de grond in gaan. Het College van B en W heeft dit vandaag bekendgemaakt.

Optimale duurzaamheid

Het nieuwe gemeentehuis is volgens de gemeente hét voorbeeld van het klimaatbeleid dat Midden-Delfland voorstaat. Het gebouw met een A-label is CO2-neutraal, mede doordat het gebruik maakt van duurzame energiemaatregelen zoals warmte- en koudeopslag in de grond. Er worden dus geen fossiele brandstoffen gebruikt voor de klimaatbeheersing. Groene energie zorgt er verder voor dat er geen CO2 wordt uitgestoten.

Het duurzame karakter wordt verder versterkt door gebruikmaking van drievoudig isolatieglas, energiezuinige werkplekverlichting, bewegingssensoren voor verlichting en waterbesparende toiletten. Het rieten dak speelt daarnaast een grote isolerende rol. Al deze maatregelen tezamen leveren het nieuwe gemeentehuis een energieverbruik op dat zelfs dertig procent lager ligt dan de verbruiksnorm die landelijk wordt voorgeschreven, aldus het College van B en W.

Gemeentehuis Midden-Delfland, architect Inbo

In 2011 gereed

Stout BV verricht de bouwkundige werkzaamheden en Burgers Ergon de werktuigbouwkundige en elektrotechnische activiteiten. De overeenkomsten worden donderdag ondertekend in het voormalige gemeentehuis te Schipluiden en vormen het sluitstuk van de openbare aanbestedingsprocedure.
Het nieuwe gemeentehuis moet in de tweede helft van 2011 gereed zijn en zal gerealiseerd worden binnen het door de gemeenteraad beschikbaar gestelde krediet.

Tijdpad

2002/2003:  fusieproces en vaststelling noodzaak nieuwe huisvesting door gezamenlijke gemeenteraden Maasland en Schipluiden
Juni 2004  raadsbesluit locatiekeuze
September 2004:  inloopavond en informatie aan de bevolking
Oktober 2006:  raadsbesluit dienstverleningsmodel in nieuwe gemeentehuis
April 2007:  raadsbesluit programma van eisen en beschikbaar stellen investeringskrediet
December 2007:  architectenkeuze
1e kwartaal 2008:  presentatie/inspiratiebijeenkomsten gemeenteraad en de inwoners in de drie dorpen
Juli 2008:  presentatie voorlopig ontwerp aan gemeenteraad en inwoners
November 2008:  raadsbesluit extra maatregelen duurzaam bouwen
Mei 2009:  presentatie definitief ontwerp aan gemeenteraad en inwoners
Februari 2010:  opdrachtverlening voor de bouw
September 2010:  geplande start bouw

Bron: Persbericht gemeente Midden-Delfland 9 februari 2010.

08 april 2024