Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Paard en ruiter te water in de Gaag

14 maart 2010. Door een nog onbekende oorzaak raakte een amazone en haar paard te water nabij manege Chardon aan de Rijksstraatweg tussen Schipluiden en Den Hoorn. Het lukte de amazone met enige moeite haar paard naar de kant te leiden. Daarna duurde het nog enige tijd, en met extra hulp uit de manege, voordat het paard weer op het droge kon klauteren. Nog wat trekkend met zijn rechter been liep het paard vervolgens rustig mee naar de manege. Het personeel van een toevallig langskomende ambulance bleef de situatie gadeslaan om indien nodig hulp te verlenen.

De amazone met de rode cap stuurde ons een verslag van haar belevenissen.... zie hier onder.

Paard te water - 14 maart 2010

Het volgende is gebeurt. "We hadden wedstrijd op manege Chardon gehad 's ochtends (vandaar onze licht gekleurde rijbroeken). En we wilden onze paarden 's middags nog een keer uit de stal halen om de benen de strekken. We besloten met ons 3-en een buitenritje te maken. Om omstreeks half 4 zijn we vertrokken richting golfbaan / park.

De gehele buitenrit verliep goed en was super gezellig. Toen keerden we terug naar Manege Chardon. Door een nog onbekende oorzaak (waarschijnlijk een auto die te dicht op het paard reed) schrok het laatste paard in de rij. Deze draaide 45 graden de weg op en kwam een stuk voor nummer 2 in de rij (paard in de Gaag).
Ik reed voorop met mijn paard. Het meisje op het 2-de paard in de rij schrok en zette het paard per ongeluk in haar achteruit. Deze netjes opgeleidde merrie, liep braaf achteruit, alleen wel zo de Gaag in. Het meisje op de merrie was er in no-time vanaf en naar de kant gezwommen, waar ze al snel op de kant was. 

De merrie lag nog in de Gaag. Ik ben toen van mijn eigen paard afgesprongen en zo de merrie in de Gaag achterna gesprongen. Deze heb ik naar de kant toe gezwommen en daar afgegeven. Zelf uit de Gaag geklauterd en toen het paard geprobeerd uit de Gaag te redden. Dit verliep helaas niet vlekkeloos waardoor ik achterover viel en het paard per ongeluk met een voorbeen op mijn knie terecht kwam. Dit heeft geresulteerd in een zwaar gekneusde knie op 2 plaatsen.

Gelukkig kwam er snel hulp op gang en heeft een van onze pensionklanten op de manege de merrie op de kant weten te trekken. De merrie heeft erge schaafwonden zowel op haar voorbenen als haar achterbenen.
Volgens de dierenarts zal ze volledig herstellen.

De amazone van het paard in de Gaag, kwam er gelukkig ongedeerd vanaf. Kortom; stom ongelukje".

Wij wensen amazone en paard een spoedig herstel toe!

Paard te water - 14 maart 2010

Paard te water - 14 maart 2010

07 april 2024