Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Nieuwjaarsreceptie gemeente Midden-Delfland

5 januari 2010. De Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Midden-Delfland werd dit jaar in een sfeervol, bijna onherkenbaar veranderde sportzaal van de Dorpshoeve gehouden. De publieke belangstelling was weer bijzonder groot. Netwerken bouwen en onderhouden was het motto van velen. Uiteraard werden de lopende en aankomende projecten besproken en zienswijzen uitgewisseld, zoals over het bestemmingsplan 't Woudt en het Centrumplan voor Den Hoorn. Over het laatste hoopte burgemeester Rodenburg in zijn toespraak dat er dit jaar een knoop kan worden doorgehakt, zodat er eindelijk volgende stappen kunnen worden genomen.

In zijn terugblik noemde Rodenburg een aantal resultaten die zijn behaald sinds 2004, waaronder voorzieningen voor de sport, onderwijs, woonzorg en gezondheid. Midden-Delfland staat op de kaart, letterlijk, middels kaarten en recreatievoorzieningen en veel meer, en bestuurlijk, hetgeen blijkt uit de regionale en landelijke projecten als de 380kV leiding (nu grotendeels ondergronds aan te leggen), de ontwikkeling van de Maaslandsedam, de A4 en de sanering van verspreid glas. Uiteraard kwam ook het nieuw te bouwen gemeentehuis aan de beurt, waarbij werd opgemerkt dat het CO2 neutraal kan worden geëxploiteerd, aangezien de koude- en warmteopslag zo effectief kan zijn dat geen aardgas nodig is. Rodenburg prees het grote aantal vrijwilligers die actief is bij organisaties en verenigingen voor o.a. zorg, sport en ontspanning.

Nieuwjaarsreceptie gemeente Midden-Delfland

Tot slot besteedde hij aandacht aan de viering van Oud-en-Nieuw, die op zich goed is verlopen, maar waarbij toch een totale schade van €20000,- is veroorzaakt bij 60 objecten.

De toespraak is te lezen op de website van de gemeente Midden-Delfland.

Nieuwjaarsreceptie gemeente Midden-Delfland
Proost op het nieuwe jaar 2010.

08 april 2024