Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Nederlands Cittaslow netwerk is nu een feit

Tijdens de internationale jaarvergadering van Cittaslow International in Seoul, ontvingen burgemeester Nuijten van Alphen-Chaam en burgemeester Out van Borger-Odoorn het Cittaslow certificaat. Deze werd uitgereikt door de Cittaslow International voorzitter Gian Luca Marconi en de Zuid-Koreaanse minister van cultuur, sport en toerisme In Jhom Yu.

Met dit keurmerk behoren de gemeenten tot het internationale netwerk van 135 gemeenten die verspreid zijn over 20 landen over de wereld. Vanuit Nederland was ook burgemeester Rodenburg van de Nederlandse Cittaslow hoofdstad Midden-Delfland aanwezig bij de internationale bijeenkomst.

De drie Nederlandse Cittaslow gemeenten gaan samenwerken om de kwaliteit van leven in de gemeenten te verbeteren, ervaring en kennis te delen en ideeën op te doen.

Cittaslow

Voor het keurmerk Cittaslow komen gemeenten in aanmerking die tot de top behoren op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit.

Citta Slow netwerk Nederland

Bron: Persbericht Gemeente Midden-Delfland 2 juli 2010

07 april 2024