Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Koosje Sekreve, talentvolle leerling Koperen Kees, naar Kleinkunstacademie

2 juni 2010. Koosje Sekreve kreeg vorige week het fantastische bericht dat ze is aangenomen op de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Na drie verschillende auditierondes, waarbij ze steeds na een week te horen kreeg of ze door mocht naar de volgende ronde, gaat ze in september met de opleiding van start. 1300 jongeren meldden zich jaarlijks aan; uiteindelijk worden er slechts 18 aangenomen. Een wisselende jury van prominenten in de theaterwereld zoals Marc Marie Huijbregt en Paul de Munnik beoordelen in de audities.

Koosje is natuurlijk erg blij dat zij bij die 18 eerstejaars studenten zit en heeft er heel veel zin in.
Koosje volgt al vanaf haar 11e lessen op de theaterschool Koperen Kees en heeft meegedaan in kleine en grote voorstellingen, in opera en musical maar ook dansproducties van Dario Fo zoals Dans aan Zee. Haar eerste grote rol was in de schoolvoorstelling Blauwe plekken, over kindermishandeling. Al snel daarna zong ze als een van de Backing Vocals in Kromme Jongens de Musical. Ze was 15 jaar toen ze haar eerste echte aria zong in de opera De kus van de Pontamoer. Deze "spruiten-aria" was speciaal voor haar stem gecomponeerd door Bob Zimmerman. Vorig jaar zong ze in vele van de 11kernenopera's Westland en zowel in de Mega Monster Battle Arena als in Vlammen zong ze mooie rollen.

Koosje d'r droom is om uiteindelijk met allerlei instrumenten zich zelf te kunnen begeleiden en alleen maar te zingen, liefst uren lang, op een podium. (zie voor een interview www.koperenkees.nl).

Koosje Sekreve, Dario Fo
Foto: Emi Barendse; Koosje in de 11kernenopera Mega Monster Battle Arena.

Bron: Persbericht Dario Fo, ondernemers in de kunst 2 juni 2010

07 april 2024