Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Geef ze een trap - help eendjes, kikkers, padden en egels

10 mei 2010. De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland is de actie Geef ze een trap, gestart. Voor bewoners in Delfland, stelt de KNNV kikkertrappen beschikbaar. De bewoner maakt deze trap aan zijn of haar oever af. Met deze houten trap kunnen eendjes, kikkers, padden egels de oever opkruipen. Een trap kan besteld worden via afdelingDelfland@knnv.nl, 0174-213728 of 015-2610048. De actie stopt als de trappen op zijn. Voor tuinders is een apart programma.

De aanleiding om deze actie zijn de vele hoge oevers in Delfland, deze zijn zo hoog dat kleine eendjes en andere waterdieren niet de kant op kunnen. De KNNV heeft een houten trap ontwikkeld die dat we mogelijk maakt. Ons doel is iedere tuin een eigen trap.

Voor tuinders zijn er meer mogelijkheden, zeker als een tuinderij wordt veranderd. De KNNV zoekt bedrijven die hier interesse voor heeft.
Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door het Hoogheemraadschap van Delfland.

Deze actie geldt voor het hele werkgebied van de KNNV afdeling Delfland. Het werkgebied omvat de gemeenten Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland, en de gebieden Sion, Wilhelminapark, Elsenburgerbos (Rijswijk) en Ypenburg (Den Haag).

Geef ze een trap - KNNV actie

Wat is en doet de KNNV

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland is de natuurvereniging voor Delfland. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer geven wij vorm aan deze doelen.
Elk jaar kent een groot thema, 2010 staat De Natuurrijke Tuin centraal.
De KNNV voelt zich verantwoordelijk voor het Delflandse gebied, dat zich uitstrekt van de Noordzeekust tot aan de Rottemeren en tussen de A12 en de A20. Dit gebied bezit prachtige parken, cultuurlandschappen en natuurgebieden, ook particuliere tuinen worden steeds belangrijker voor de natuur.
Ons doel is de diversiteit aan gebieden en soorten te behouden en de mensen ervan te laten genieten: samenleven met de natuur.
Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afdelingDelfland.

07 april 2024