Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Extra dag genieten van tuin exposities

Zaterdag 12 juni 2010 kan men een extra dag genieten van de tentoonstelling die dit weekend op 5 en 6 juni in Den Hoorn plaatsvond. Galerie Spirits in Stone en stichting Lynette's Crèche hadden duidelijk hun best gedaan om twee mooie buitententoonstellingen samen te stellen van beeldhouwwerk uit Zimbabwe.

De twee exposities bevinden zich op loopafstand van elkaar. In de prachtige tuin van Ton en Elly Jansen op de Veenakkerweg 5 op de Zwethkade Zuid 4 in de beeldentuin van galerie Spirits in Stone.
Brenda Kooy van Spirits in Stone: "Mensen reageerden zo enthousiast en verrast. Zij wilden graag nog een keer komen met een vriend of familielid. Anderen gaven aan dat hun programma het helaas niet toeliet. Daarom hebben we besloten om zaterdag 12 juni nogmaals de tuinen open te stellen"

De verkoop van beelden is voor de Stichting Lynette's Crèche één van de manieren om fondsen te werven voor de ondersteuning van een crèche in Mutare (Zimbabwe) waar circa 160 kinderen (voorschoolse) opvang en verzorging genieten.

Zimbabwe is beroemd om zijn beeldhouwtraditie. Alle beelden zijn uniek en met de hand vervaardigd. De gebruikte steensoorten zijn prachtig van kleur. Op de tentoonstellingen is er zowel voor de kleine als voor de wat grotere beurs veel interessants te vinden.

Informatie

Zaterdag 12 juni Van 11.00 - 17.00 uur

St. Beeld in Tuin: Veenakkerweg 5 en Galerie Spirits in Stone: Zwethkade Zuid 4 in Den Hoorn (Z-H)
www.spiritsinstone.nl en www.beeldintuin.nl.

Toegang is gratis

Zimbabwe kunst in Den Hoorn - 12  juni 2010

Bron: Persbericht Spirits in Stone, 6 juni 2010


Weekend beeldende kunst uit Zimbabwe

Op Zaterdag en Zondag 5 en 6 juni organiseren galerie Spirits in Stone en stichting Beeld in Tuin twee exposities van beeldende kunst uit Zimbabwe. Eén bij Ton en Elly Jansen op de Veenakkerweg 5 en één, op loopafstand, bij Galerie Spirits in Stone op de Zwethkade Zuid 4.

Nando van Maarseveen van stichting Beeld in Tuin: "Middels deze verkooptentoonstelling zamelen wij geld in voor Lynette's Crèche. Deze crèche in Zimbabwe geeft dagelijks aan 150 kinderen voedsel, opvang en onderwijs. Dit jaar exposeren we alweer voor de 5e keer in deze bijzonder mooi tuin".

Brenda Kooy van galerie Spirits in Stone: "Wij exposeren regelmatig op bijzondere locaties in Nederland. Vorige maand mochten we de tuin van Villa Maarheeze in Wassenaar inrichten. Onze eigen tuin is ook uitermate geschikt voor een expositie, dat zou je zelf bijna niet meer zien. Het leek stichting Beeld in Tuin en ons een goed idee om de krachten te bundelen om zodoende voor de bezoekers een grote tentoonstelling met veel diversiteit te bieden. Vorig jaar hebben we dit voor het eerst gedaan. De bezoekers waren erg enthousiast: De locaties zijn op loopafstand van elkaar, het zijn twee ander soort tuinen maar vooral twee verschillende collecties, zodat er voor ieder wat wils is".

Informatie

Zaterdag en zondag 5 en 6 juni 2010 - 11:00-17:00 uur

Zwethkade Zuid 4 en Veenakkerweg 5 in Den Hoorn(Z-H)
Zie ook www.spiritsinstone.nl en www.beeldintuin.nl
Toegang is gratis.

Zimbabwe kunst in Den Hoorn - 5 en 6 juni 2010

07 april 2024