Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Groeiende belangstelling voor logiesaccommodaties

24 februari 2010. De belangstelling om te gaan logeren in een kleinschalige, mooi gelegen logiesaccommodatie neemt toe. Recent onderzoek van Bed & Breakfast Nederland leert dat deze markt zich snel ontwikkelt. De groei wordt structureel genoemd. Midden-Delfland lijkt de komende jaren een deel van die groei voor haar rekening te zullen nemen. Het huidige, beperkte aantal accommodaties wordt aangevuld met de plannen die momenteel door 10 tot 15 ondernemers in dit gebied worden ontwikkeld in samenwerking met Groen Goud.

Groen Goud

De aspirant-ondernemers nemen deel aan een inmiddels gestart cursustraject dat ongeveer een jaar gaat duren waarin de vele aspecten die verband houden met de exploitatie van een kleinschalige logiesaccommodatie aan bod komen. In nauwe samenwerking met de gemeente Midden-Delfland zijn de ondernemers inmiddels in detail ingelicht over de regelgeving die hiermee verband houdt. De gemeente heeft voortvarend een beleid ontwikkeld voor verblijfsvoorzieningen en heeft daarover ook een geslaagde extra voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd, samen met Groen Goud. De inspraakprocedure voor dit voorgestane beleid loopt ( zie ook www.middendelfland.nl bij de kop 'ondernemers').

Landelijk zijn er inmiddels, naar schatting, 5000 B&B's, waarvan ruim 3000 zich hebben geregistreerd bij Bed & Breakfast Nederland. Veel B&B's hebben twee of drie gastenkamers met gemiddeld vijf à zes bedden. Hiermee blijft het exploiteren van een B&B vooral een hobbymatige activiteit.

Het voorzieningenniveau voor de gasten neemt toe. Ook in Midden-Delfland wordt nadrukkelijk gestreefd naar hoogwaardige accommodaties. Dit lijkt aan te sluiten bij de landelijke trend. Voor een nachtje logeren wordt gemiddeld € 65 voor een tweepersoons kamer gerekend. Jaarlijks komen er dan 200 gasten over de vloer. Dit aantal vertoont een stijgende lijn. Een sterk punt voor Midden-Delfland is dat uit dit landelijke onderzoek blijkt dat de meeste gasten komen vanwege een aantrekkelijke ligging of locatie. Ook de persoonlijke benadering is van belang. Dat sluit aan bij de motieven van de Midden-Delflandse aspirant-ondernemers. De extra verdiensten zijn mooi meegenomen maar de belangrijkste motivatie voor het starten van een B&B is toch vooral de gasten te willen laten mee genieten van het mooie open landschap van Midden-Delfland.

Bed & breakfast in aanbouw - De Kwakel
Bed & breakfast in aanbouw - De Kwakel.

Groen Goud

De stichting Groen Goud stimuleert de gebiedseconomie binnen de kaders van de Gebiedsvisie 2025 en ontwikkelt samen met ondernemers nieuwe activiteiten op het terrein van recreatie en toerisme. Voor meer informatie bezoekt u de website www.groengoud.nl. De activiteiten van Groen Goud worden mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Midden-Delfland, de provincie Zuid-Holland en het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling. Voor meer informatie over het project Logiesaccommodatie kunt u terecht op onze website www.groengoud.nl of contact opnemen met de projectmanager Jolanda Robinson- Kuilboer; jrobinson@groengoud.nl.

Campingboerderij en bed & breakfast Bouwlust
Campingboerderij en bed & breakfast Bouwlust.

Bron: Persbericht Groen Goud 24 februari 2010.

07 april 2024