Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Mogelijkheden voor karakteristiek logeren in Midden-Delfland nemen toe

26 mei 2010. Midden-Delflandse ondernemers spelen in op de belangstelling voor overnachten in landelijk gelegen, kleinschalige logeeraccommodaties. Een tiental ondernemers die zich onder begeleiding van Groen Goud oriënteren op de Bed & Breakfast markt bezochten de reeds bestaande accommodaties in het gebied en deelden ervaringen met elkaar.

De verrassing van de stilte zo dicht bij de stad is voor veel bezoekers aan Midden-Delfland groot en reden om steeds vaker naar dit gebied te komen. De persoonlijke benadering die uitgaat van een Bed & Breakfast wordt door deze mensen veelal verkozen boven de anonimiteit van een hotel. Wat het betekent om mensen in je huis of op je erf te laten logeren werd besproken tijdens de excursie.

De bedrijfsbezoeken zijn onderdeel van de cursus voor aspirant-ondernemers met plannen voor het starten van een kleinschalige logeeraccommodatie. Veel besproken onderwerpen waren gastvrijheid, boekingsprocedures, adverteren, prijzen en bezettingsgraden. Opvallend was dat ieder logeeradres een heel eigen uitstraling en doelgroep kent. De formule weerspiegelt vaak het karakter en de instelling van de eigenaren. Belangrijkste tip die de aspirant ondernemers meekregen was dan ook: blijf met je concept dicht bij je zelf en je geef je gasten wat je zelf ook graag zou willen ontvangen.

Op Hodenpijl, Schipluiden
Op Hodenpijl, Schipluiden.

Ondernemersplatform

Op dit moment zijn er acht kleinschalige logeeraccommodaties in het landelijke gebied van Midden-Delfland. Deze adressen zijn te vinden op www.groengoud.nl. De ondernemers zijn recent op initiatief van Groen Goud een ondernemersplatform gestart met als doel om meer met elkaar te gaan samenwerken. De eerste bijeenkomst werd gebruikt voor het uitwisselen van informatie over praktische zaken zoals betalingen en boekingen en men heeft met elkaar gesproken over het voeren van een gezamenlijke pr.

Groen Goud

Groen Goud stimuleert de gebiedseconomie binnen de kaders van de Gebiedsvisie 2025 en ontwikkelt samen met ondernemers nieuwe activiteiten onderneer op het terrein van recreatie en toerisme. De activiteiten van Groen Goud worden mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Midden-Delfland, de provincie Zuid-Holland en het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling. Meer informatie over het project Logiesaccommodatie kunt u vinden op www.groengoud.nl of u kunt contact opnemen met de projectmanager Jolanda Robinson- Kuilboer; jrobinson@groengoud.nl.

Hofstede Oostrijk, Delfgauw
Hofstede Oostrijk, Delfgauw.

Bron: Persbericht Groen Goud 26 mei 2010

07 april 2024