Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Smakelijke zesde Delftse Streekmarkt - 4 september 2010

4 september 2010. Op deze prachtige na-zomerse zaterdag werd voor de zesde keer de Delftse Streekmarkt gehouden. Het Evenementen Bureau Delft tekende dit jaar voor de organisatie; vorige edities werden georganiseerd door stichting De Witte Roos. Het concept bleef ongeveer hetzelfde maar de locatie Boterbrug werd nu uitgebreid met de Oude Delft. Naast de jaarlijks terugkerende standhouders waren er ook enkele interessante nieuwe organisaties die hun producten aan de man probeerden te brengen.

De Delftse Streekmarkt heeft in de afgelopen jaren bewezen steeds een publiekstrekker te zijn. Met nog veel toeristen in de stad en de Antiek en curiosamarkt om de hoek was het op de streekmarkt ook nu weer gezellig druk. Deze keer stond er één rij in plaats van twee rijen kramen op de Boterbrug. De streekmarkt liep nu door naar beide zijden van de Oude Delft tussen de Nieuwstraat en Binnenwatersloot/Peperstraat.

Zesde Delftse Streekmarkt - 4 september 2010

Zesde Delftse Streekmarkt - 4 september 2010

De opening werd, zoals gebruikelijk, gezamenlijk gedaan door burgemeester Rodenburg (Midden-Delfland) en wethouder Saskia Bolten (Delft). De burgemeester kwam aan op de Oude Delft met de Blauwe Beer, een zeilende Westlander, die op ambachtelijke wijze door de grachten werd geboomd. Slagwerkgroep DrumPack uit Schipluiden zorgde ervoor dat het winkelend publiek op de markt werd geattendeerd.

Zesde Delftse Streekmarkt - 4 september 2010

Zesde Delftse Streekmarkt - 4 september 2010

Zesde Delftse Streekmarkt - 4 september 2010

De beste verkoopplaatsen waren misschien wel op de Botenbrug, maar ook de kramen langs de Oude Delft kregen veel publieke belangstelling. Helaas waren de druiven dit jaar laat, waardoor Druivenkwekerij Nieuw Tuinzicht uit Den Hoorn niet aanwezig kon zijn. Het Meisjeshuis was als altijd open voor een hapje en drankje. Gebruikmakend van op de streekmarkt gekochte producten waren verschillende smakelijk ogende gerechten gemaakt. 

Zesde Delftse Streekmarkt - 4 september 2010

Zesde Delftse Streekmarkt - 4 september 2010


Aai een ezel & knuffel een kalf op de Oude Delft en de Boterbrug

"Je zult versteld staan van en verrast worden door alles wat de natuurlijke omgeving in en om Delft je allemaal te bieden heeft" aldus David Lansen (25) over de Delftse Streekmarkt. Je kunt het op zaterdag 4 september van 10 tot 17 uur allemaal beleven in hartje Delft: van ambachtelijk paprikaijs eten, varen in de grachten op de historische Westlanders tot het luisteren naar de swingende ritmes van Drumpack uit Schipluiden. "En dan heb je het niet eens over het proberen van snoepgroentes of aaien van vlaamse reuzen". De zesde editie van de streekmarkt is dan ook uitgegroeid tot 'méér dan een streekmarkt alleen'.

De Delftse Streekmarkt is een initiatief van stichting De Witte Roos en wordt georganiseerd door Evenementenbureau Delft. Lees meer op www.delftsestreekmarkt.nl

Persbericht: Evenementen bureau Delft 25 augustus 2010


Delftse Streekmarkt 4 september 2010 - "een manier van leven"

Dit jaar wordt de zesde editie van de jaarlijkse Delftse Streekmarkt gehouden op zaterdag 4 september. Het evenement bij uitstek, waarbij jong en oud in de Delftse binnenstad van verschillende streekproducten uit het omliggende landschap kunnen proeven. Producten waarvan de grondstoffen herkomst hebben in Zuid-Holland en/of affiniteit met biologische productie. Tevens is er de gelegenheid om kennis te maken met organisaties die een link hebben met Delfland of Zuid-Holland.

Deze keer staat het thema "een manier van leven" centraal. Denk hierbij aan een culinaire kennismaking met de streek en ontdek de recreatiemogelijkheden in het groene landschap van de achtertuin van Delft. Kom koeknuffelen op de Oude Delft en de Boterbrug: de streekmarkt is van 10.00 uur tot 17.00 uur!

Voor meer informatie of deelname kunt u terecht op www.delftsestreekmarkt.nl.

Streekmarkt Delft

Bron: De Delftse Streekmarkt is een initiatief van stichting De Witte Roos en wordt georganiseerd door Evenementenbureau Delft.

Vorige Delftse Streekmarkten:

08 april 2024