Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Midden-Delfland Dag 2010 - anders dan anders

19 juni 2010. Kosten nog moeite waren gespaard om van de Midden-Delfland 2010, de 12de, een groot succes te maken. Maar tegen een WK wedstrijd Nederland-Japan en een weersverwachting die weinig goeds voorspelde was weinig kruid gewassen. Het grote publiek was duidelijk niet in de stemming voor een  fietstocht door het gebied met streekproducten, cultuur en actie. Bij de RABO-bank stands werd wel een bescheiden aantal fietsroutes opgehaald, maar vaak werd erbij verteld dat men later in de week de tocht wel zou maken. Kortom, de meeste activiteiten werden minder druk bezocht.

Midden-Delfland Dag 19 juni 2010

De opening van de Midden-Delfland Dag vond dit jaar plaats op de Delflandhoeve aan de Schieweg. Bestuurders van Midden-Delfland en omliggende gemeenten kwamen per boot over de Schie aan. De voorzitter van de Midden-Delfland Vereniging, Ben van de Velde, heette iedereen van harte welkom. Een aantal bestuurders had een karakteristiek voorwerp uit hun gemeente meegenomen om die op een zandsculptuur van het Midden-Delfland gebied neer te leggen. Zo plaatste Saskia Bolten van Delft een Mooi Dichtbij fietsbel op Delft. Burgemeester Arnoud Rodenburg had een miniatuur koe voor in de wei; Ad Mostert van Schiedam bracht een zakje thee van 't Kethelhuys. Christiaan van der Kamp stond erop om een symbolisch vers plukje gras in Midden-Delfland te planten. Ondertussen gingen de hemel open en werden de twee partytenten geteisterd door een stevige regenbui. Enkele minuten later was het alweer prachtig Hollands weer: zon, blauwe lucht met verspreide wolken; dit herhaalde zich deze dag nog enkele keren.

Midden-Delfland Dag 19 juni 2010

Midden-Delfland Dag 19 juni 2010

Het zal niemand zijn ontgaan dat op 19 juni de Midden-Delfland Dag werd georganiseerd. Grote spandoeken waren op verschillende strategische plaatsen neergezet. Een groot aantal programmaboekjes was verspreid. "Midden-Delfland Mooi Dichtbij" vlaggen markeerden de locaties waar een activiteit was. De Midden-Delfland Dag kende dit jaar drie thema-fietsroutes: een Actieve, een Culturele en een Culinaire route. Een korte Gezinsroute was vooral bedoeld voor gezinnen met kinderen. Maar, zoals al gezegd, er werd erg weinig gefietst. Op vrijwel alle locaties was het vrij rustig. De activiteiten in 't Woudt en op de Karperhoeve werden wel redelijk bezocht.

Midden-Delfland Dag 19 juni 2010

In Den Hoorn waren de activiteiten verplaatst naar de Hoornbloem, vooral omdat het Julianaplein een grote bouwplaats is tijdens de herinrichting. Het Zeemanskoor 'Onder Zeil' begeleidde met vrolijke liederen de markt van hobbyisten. Buiten probeerden medewerkers van de RABO-bank de fietsroutes aan de man/vrouw te brengen.

Midden-Delfland Dag 19 juni 2010

Midden-Delfland Dag 19 juni 2010

Midden-Delfland Dag 19 juni 2010

In Schipluiden waren activiteiten vooral aan de Keenenburgweg met diverse kramen met informatie over o.a. Citta Slow, de Groenblauwe Slinger, 'A4 met Vaart' en 'NEE géén Blankerbergtunnel', en natuurlijk de stroopwafelbakker voor de AH winkel. Bij zorgcentrum Akkerleven werd door Sint Caecilia muziek gemaakt.

In Maasland was het wel heel erg stil; Ok, Nederland speelde toen tegen Japan. Enkele liefhebbers snuffelde tussen oude boeken in "De Oude Pastorie". Bij Boerenbont aan de Kortebuurt stonden informatiestands van Wildbeheer Delfland en de Imkervereniging Midden-Delfland.

Midden-Delfland Dag 19 juni 2010

Midden-Delfland Dag 19 juni 2010

De Karperhoeve, aan de Boonervliet in Maassluis, was als altijd wel een publiekstrekker, maar ook hier kwam veel minder publiek dan vorig jaar. De restauratie van deze monumentale boerderij was ook nu in volle gang. Rietdekkers van De Voogt waren hard aan het werk op het staldak terwijl op het podium ervoor jeugdige talenten hun kunsten lieten horen. Bij binnenkomst was een plattegrond uitgereikt om toch vooral niets te missen van een groot aantal activiteiten op het grote erf. Naast een grote boerenmarkt met (streek)producten en informatiestands was er een heel parcours met spelletjes voor de kinderen. Uiteraard werden diverse demonstraties gehouden met paarden en pony's. De roofvogels kwamen dit jaar uit Mierlo. De WK-wedstrijd werd door een klein aantal mensen in de kantine gevolgd.

Midden-Delfland Dag 19 juni 2010

Bij veel van de verspreid in het gebied liggende activiteiten bleef het tamelijk rustig. Een klein aantal bezoekers kwam doelbewust langs voor een bezoekje. De Bonte Koe aan de Oostgaag was een van de nieuwe deelnemers aan de Midden-Delfland Dag. Op de zolder van een stal kon een indrukwekkende verzameling verkleedkleding 'te huur' gepast worden. Ook op Hoeve Bouwlust, even verderop, was het opvallend rustig. Op Hodenpijl was het nieuwe gastenverblijf in de naastliggende boerderij open voor publiek.

'Midden-Delfland is groter dan je denkt' was de slogan van Midden-Delfland Dag 2004. Dat merk je elk jaar weer als je een plan maakt met te bezoeken locaties. Vooral nu ook het gebied van de Schieveense polder mee deed met diverse activiteiten. Onmogelijk dus om alle activiteiten te kunnen bezoeken. Om een goed beeld te krijgen van de Midden-Delfland Dag 2010 inventariseert de Midden-Delfland Vereniging middels een enquête onder de deelnemers over de dag. Wellicht later meer.

Midden-Delfland Dag 19 juni 2010

O ja... Nederland-Japan werd 1-0, en na de nederlaag van Kameroen tegen Denemarken is Holland door naar de achtste finale!

07 april 2024